Europaleții, la mare căutare


Ambalajele din lemn reprezinta un sector al industriei lemnului in plina ascensiune. Ambalajele din lemn sunt produsele necesare producatorilor industriali, comerciantilor, exportatorilor, pentru a-si depozita si transporta marfa (bunurile) in conditii de siguranta. Utilizate de companii din varii domenii de activitate – de la industria alimentara pana la cea auto, fara indoiala, cele mai cautate ambalaje sunt europaletii.

La nivel global, exista peste 1.300 de companii care furnizeaza europaleti – atat producatori, cat si companii care doar ii reconditioneaza – din care prea putine se afla in Romania.

Europaletii trebuie sa fie autorizati EPAL (Asociatia Europeana de Paletizare), certificati ISO si cu certificate fitosanitare pentru tratamentul termic conform standardului ISPM 15.

Conform portalului specializat in industria lemnului www.afacerilemn.ro, in Romania se produce o gama larga de ambalaje din lemn: europaleti, paleti atipici, containere din lemn si cutii din lemn de mici si mari dimensiuni, pentru ambalarea utilajelor si liniilor tehnologice, dar si cutii pentru transport terestru, aerian si maritim, care asigura integritatea produselor pe timpul transportului si depozitarii.

Din pacate, insa, cea mai mare problema cu care se confrunta producatorii de europaleti din Romania (foarte putini, de altfel) este cea legata de europaletii ilegali.

In anul 1998, firma Mikim a fost prima firma din Romania care a obtinut autorizare EPAL (European Pallet Association) pentru producerea de paleti din lemn, destinati pietei din Uniunea Europeana si executati conform documentatiei tehnice UIC 435-2. “Paletii autorizati EPAL si marcati sunt singurii paleti care circula liber in Uniunea Europeana”, declara reprezentantul AfaceriLemn.ro.

Pentru a afla mai multe informatii despre europaleti puteti accesa sectiunea specializata din cadrul AfaceriLemn.ro : Anunturi – > europaleti

Acest articol este sprijinit de catre AfaceriLemn.ro, portalul de afaceri a industriei lemnului ce reprezinta intereselor a mii de imm-uri din domeniul lemnlui.Articol din sectiunea: Economie
Etichete: ,

Un comentariu la “Europaleții, la mare căutare”

  1. Buna seara sunt interest de o autorizatie EPAL ce demersuri trebuie sa fac si cat costa autorizatia

    Va multumesc

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro
  Stiri din Bacau: Europaleții, la mare căutare