Etapele construcției unei case

Casa este un intreg alcatuit din mai multe parti imbinate in diferite etape respectand anumite reguli elementare. Etapele constructiei casei sunt foarte multe dar facute in ordine ne dezvaluie casa mult visata. Etapele trebuie realizate in ordine pentru o executie corecta si usoara a constructiei.

Primul pas este alegerea, orientativa, a proiectului. Pe langa acest pas mai trebuie sa va puneti in ordine cu restul de acte, avize, autorizatii si taxe catre diverse entitati. Odata ales proiectul este momentul sa cautati un arhitect care sa vi-l personalizeze.

Din ziua in care aveti proiectul de casa in perfecta legalitate este momentul sa mai faceti un pas si sa mai treceti de o etapa necesara constructiei casei si anume gasirea unei firme de constructii.

De obicei casa la rosu se ridica de catre o firma, acoperisul de catre alta firma iar finisajele exterioare si interioare de catre alte firme. Este cel mai indicat deoarece pe piata constructiilor din Romania sunt foarte putine firme care au angajati specializati in toate etapele constructiei unei case. Deci construiti casa pe etape cu muncitori competenti.

Chiar daca ati ales firma de constructii cea mai buna tot nu trebuie sa va relaxati ci este nevoie de vigilenta dumneavoastra pentru ca sa nu se produca greseli in executia casei. Orice greseala trebuie remediata iar asta doar dumneavoastra trebuie sa o faceti, chiar atunci pe loc, pentru ca sa nu fie prea tarziu.

Etapele construirii casei pe scurt sunt :

  • Ridicarea casei la rosu
  • Executia acoperisului
  • Amenajarea interioara la cheia a locuintei
  • Finisajele exterioare
  • Receptia

De obicei constructia casei pana la stadiul de „la rosu” nu dureaza foarte mult dar difera in functie de zona, suprafata si cat de bine se sincronizeaza echipa de constructori. Mai mult de o luna cu tot cu pauzele aferente nu poate dura.

Acoperisul se executa in maxim 10 zile lucratoare. Mai depinde si de designul acestuia si de tipul de invelitoare. Daca montati tabla lindab pe acoperis cu siguranta va fi acoperit mai rapid decat daca s-ar monta tigla ceramica.

Amenajarile interioare dureaza cel mai mult. Sau asa ar trebui sa dureze. Daca doriti finisaje de calitate trebuie sa respectati toti timpii tehnici de uscare a materialelor si sa lucrati cu persoane calificate si cu simtul responsabilitatii. Durata de amenajare a unei case la interioar poate depasi doua luni de zile. Desigur ca se poate face si mai repede dar pe riscul si cheltuiala dumneavoastra.

Amenajarea exterioara

In principiu este vorba de fatada casei. Fiind ultima etapa care consuma bani ar trebui sa nu fiti tentati sa faceti economie cu materialele. Nu este recomandat sa faceti astfel de compromisuri. Fatada casei trebuie executata cu grija si trebuie sa ofere pe langa un aspect estetic deosebit si o termoizolare adecvata. Recomandat este sa placati polistiren de minim 10 cm sau vata bazaltica si sa o finisati cu tencuiala decorativa.

Asadar am ajuns si la receptia casei nou construite. Ar trebui sa fie o placere sa faceti receptia, daca ati fost atent cu executia si ati folosit cele mai bune materiale de constructii.

Daca inca nu ati construit o casa dar intentioanati sa o faceti in viitorul apropiat puteti citi mai multe despre amenajari interioare, amenajari exterioare, tabla lindab si tabla tip tigla, gresie si faianta pentru bai si bucatarii precum si despre materiale de constructii pe blogul despre constructii si amenajari LaConstructii.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.