Elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” au obținut premii şi medalii la Concursul Internaţional de Pictură de la Goleşti 2014


premii_muzeul_golesti_concurs
Rezultate excepţionale obţinute de elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău la Concursul Internaţional de Pictură pentru copii şi tineri, cu tema “Mijloace tradiţionale de transport din ţara mea”, organizat de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, din judetul Argeş.

MARELE PREMIU cu MEDALIA DE AUR, Cojocaru Mihaela Diana din clasa a XII-a B
PREMIUL II cu MEDALIA DE ARGINT, Lazar Elisa Ioana din clasa a XI-a C, coordonaţi de profesor Ionela Lăzureanu,

PREMIUL I cu MEDALIA DE AUR, Şerban Ştefania din clasa a VII-a B
PREMIUL II cu MEDALIA DE ARGINT, Popa Mara din clasa a VIII-a B, coordonaţi de profesor Ioan Lăzureanu.

Proiectul, ajuns la a IV-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă. Evenimentul a facut parte din agenda Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, ediţia a VIII-a, organizate de Consiliul Judeţean Argeş.

În acest an, s-au înscris în concurs 945 de mici pictori din 24 de ţări: Argentina, Azerbaijan, Australia, Bulgaria, Belarus, Bangladeş, China, Letonia, Egipt, Filipine, India, Sri Lanka, Ucraina, Federaţia Rusă, Serbia, Slovenia, Ungaria, Macedonia, Maroc, Letonia, Turcia, Indonezia, Kazahstan şi România.

După preselecţie, au rămas în competiţie 105 finalişti, dintre care juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 48 de premii care s-au înmânat laureaţilor în cadru festiv.

Elevii au au fost incluşi în catalogul expoziţiei internaţionale „Mijloace tradiţionale de transport din tara mea”, ISBN 978-606-574-638-1, editura Ars Libri, Costeşti, Jud. Argeş, august 2014.

 Articol din sectiunea: Cultura, Invatamant
Etichete: , ,

Un comentariu la “Elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” au obținut premii şi medalii la Concursul Internaţional de Pictură de la Goleşti 2014”

  1. Felicitari !

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” au obținut premii şi medalii la Concursul Internaţional de Pictură de la Goleşti 2014