E.ON: se intensifica incercarile de furt de echipamente


În ultima perioadă remarcăm o incidenţă crescută a cazurilor de intervenţii neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice în scopul sustragerii de elemente componente şi echipamente. Astfel, în acest an au fost înregistrate 37 de cazuri de furturi din instalaţiile de distribuţie ale E.ON Moldova Distribuţie. Menţionăm că în timpul încercărilor de sustragere de echipamente din reţelele de distribuţie au avut loc şi pierderi de vieţi omeneşti.

În acest an au fost înregistrate 37 de cazuri de sustrageri de componente şi echipamente din instalaţiile de distribuţie a energiei electrice. În unul dintre acestea o persoană şi-a pierdut viaţa. La rândul lor, consumatorii sunt afectaţi, întrucât incidentele produc întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Prin sustragerea de componente şi echipamente din instalaţiile de distribuţie a energiei electrice se expun pericolelor prin electrocutare şi arsuri atât persoanele care comit asemenea fapte, cât persoanele care se află în vecinătate. Furtul unor componente şi echipamente produce incidente în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice care pot fi urmate şi de incendii, iar consecinţele pot fi extrem de grave. Totodată, consumatorii sunt afectaţi prin întreruperea alimentării cu energie electrică pentru diferite perioade de timp, ceea ce crează disconfort.

E.ON atrage atenţia încă odată asupra impactului intervenţiilor neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice: linii aeriene, cabluri subterane, tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare a energiei electrice.

Nu în ultimul rând, furtul de componente din instalaţiile de distribuţie a energie electrice constituie infracţiune ce este sancţionată în conformitate cu prevederile Codului Penal.

E.ON îşi manifestă preocuparea permanentă în legătură cu această situaţie şi depune toate eforturile pentru a reduce numărul intervenţiilor neautorizate.

Totodată, face apel la spiritul civic al cetăţenilor pentru a sesiza secţiile de Poliţie sau compania noastră în legătură cu cazurile de intervenţii neautorizate în instalaţiile electrice care pot duce implicit la pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti.

Sursa: E.ONArticol din sectiunea: Actualitate, Economie
Etichete: ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: E.ON: se intensifica incercarile de furt de echipamente