Doi fraţi moldoveni, suspecţi în cazul de omor al omului de afaceri Valeriu Damian

Fraţii Tudor  şi Grigore Druţă din Republica Moldova sunt suspectaţi că au instigat mai multe persoane să pătrundă în locuinţa omului de afaceri Valeriu Damian din judeţul Bacău pentru a-i sustrage bani şi pe care l-au ucis. Cei doi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi sâmbătă instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Tudor  şi Grigore Druţă sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu.

În fapt, s-a reținut că cei doi au instigat şase persoane din Republica Moldova, să pătrundă, în noaptea de 10 spre 11 august 2011, în locuința unui bărbat din comuna Mărgineni, judeţul Bacău, cu intenția de a sustrage o importantă sumă de bani, acesta fiind ucis, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

În urma activităților de cooperare internațională au fost identificate și reținute alte cinci persoane care au contribuit la săvârșirea infracțiunii, acestea fiind arestate pentru fapte cu mod de operare asemănător de către autoritățile din Republica Ucraina.

Împotriva celor doi suspecţi s-a luat măsura reținerii pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie și violare de domiciliu. Aceştia urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de sâmbătă instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune s-a beneficiat de sprijinul informativ şi tehnic al ofiţerilor din cadrul D.I.P.I. şi S.R.I.  Pentru soluţionarea cazului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale- I.G.P.R. s-au deplasat la I.P.J. Bacău, pentru a acorda sprijin de specialitate colegilor şi procurorului criminalist care a coordonat ancheta, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.