Doar într-o zi polițiștii au verificat 224 de taxiuri


Peste 70 de amenzi au fost aplicate, ieri, de polițiști, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au desfășurat, la data de 15 ianuarie, în județul Bacău, o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi” . Acțiunea s-a desfășurat la nivel național și a fost coordonată de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R și a vizat în principal zona aeroporturilor internaţionale.

Au fost în atenția polițiștilor traseele dinspre şi către aeroporturi, precum şi zonele unde au loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, acţionându-se pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Prin activităţile desfăşurate, poliţiştii au urmărit şi diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi, precum şi verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat.

În județul Bacău echipele de control au verificat, 224 autovehicule destinate transportului în regim taxi, din care 78 în zona Aeroportului din Bacău.

Poliţiştii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale în tot județul, din care 21 unor conducători auto care efectuau activități în regim taxi în zona Aeroportului Bacău.

Ca măsuri complementare, au fost retrase 4 certificate de înmatriculate.Articol din sectiunea: Actualitate
Etichete: , , ,

Un comentariu la “Doar într-o zi polițiștii au verificat 224 de taxiuri”

  1. SANT TAXIURI LA CASA DE PENSII CARE NU PUN CEASURILE DE TAXAT SI PUNE PRETURILE DIN BURTA , DE LA CASA DE PENSII SI PANA PE CASTANILOR MIA LUT 15 LEI , IN ALTA SAPTAMANA ALT TAXIU A LUAT PANA PE CASTANILOR 7 LEI , PE ACEIA NU II CONTROLEZA NIMENI , SA SE DUCA UN POLITAI CIVIL SA VADA CUM SE FAC PRETURILE DIN BURTA .

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: Doar într-o zi polițiștii au verificat 224 de taxiuri