Curs de conştientizare a elevilor cu privire la pericolele la care se expun

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, prin Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, care funcţionează în cadrul instituţiei băcăuane, va organiza o serie de activităţi, care fac parte din proiectul educaţional interşcolar „Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în şcolile băcăune”, proiect judeţean, coordonat de profesorul formator Lucica Ciupercă şi de prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea elevilor în procesul formării unui comportament social integrator şi securizant, în perspectiva maturizării lor şi a dobândirii autonomiei morale.

Iniţiatorii proiectului şi-au propus evaluarea fenomenului delincvenţei juvenile în şcoli, identificarea factorilor de risc comportamental la elevi, conştientizarea de către aceştia a pericolelor la care se expun şi reintegrarea elevilor „cu probleme” în colectivele şcolare şi în comunitate.

În acest context, de curând, la Centrul “American Corner Bacău”,  s-a desfăşurat seminarul “Deschide bine ochii. Traficul de minori are feţe ascunse”.

Workshop-ul a fost coordonat de prof. Lucica Ciupercă şi de prof. Mihaela Atodiroaei,  invitat special fiind, comisarul Neluţu Munteanu, de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

La activitate au participat 30 de elevi ai Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău şi ai Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău.

Cu acest prilej a fost prezentată activitatea instituţiilor de profil, seminarul încheindu-se odată cu vizionarea a două filme documentare: ”Copii vânduţi” şi „Trade”.

„Avem acum ocazia să promovăm un nou tip de proiect, cu o puternică componentă civică nonformală. Opinăm că participarea elevilor şi a profesorilor la acesta, poate contribui la schimbarea mentalităţii lor asupra fenomenului traficului de fiinţe umane, în societatea românească”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.