Acces la creditare facilitat pentru mai mult de 300 de IMM – uri din judetele Bacau, Neamt si Vaslui


Sucursala Bacau a Fondului National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii isi continua activitatea de sustinere a agentilor economici si a intreprinzatorilor locali interesati in accesarea creditelor bancare, garantand in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit.

De la infiintare si pana la sfarsitul lunii octombrie 2008, peste 300 de IMM-uri din judetele Bacau, Neamt si Vaslui, care solicitasera un credit fara a avea garantii în procentul solicitat de Banca, au beneficiat de garantii complementare din partea Fondului, valoarea garantiilor depasind suma de 153 milioane lei.

Intreprinzatorii pot beneficia de garantiile Fondului pentru toate tipurile de credite acordate de cele mai importante 22 de banci comerciale din Romania, inclusiv scrisori de garantie bancara.

Cresterea gradului de utilizarea a garantiilor Fondului se bazeaza pe cresterea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu FNIMM SA pentru impartirea riscului de credit si pe intelegerea avantajelor oferite de accesarea garantiilor Fondului, atat pentru banca cat si pentru IMM.

Pentru banca, garantia irevocabila si neconditionata a Fondului este cea mai lichida garantie, fiind platibila in 15 zile de la initierea procedurii judiciare, fata de min. 2 ani, durata de executare a unei ipoteci, in conditii de provizionare similare cu ipotecile.

Avantajele aduse unui intreprinzator de utilizarea garantiei Fondului in completarea garantiilor proprii se concretizeaza in cresterea flexibilitatii finantarilor solicitate bancilor si, fata de utilizarea garantiilor ipotecare, la reducerea cu minim 7 zile a duratei de aprobare a creditului si cu minim 2 % a costurilor aditionale creditului.Articol din sectiunea: Economie
Etichete:

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Acces la creditare facilitat pentru mai mult de 300 de IMM – uri din judetele Bacau, Neamt si Vaslui