Control la comercianţii din Piaţa Centrală

Inspectori vamali împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Bacău au desfăşurat o acţiune de control la mai multe societăţi comerciale urmărind respectarea legislaţiei cu privire la comercializarea mărfurilor extracomunitare. În urma controlului trei societăţi au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 31 000 lei şi au fost reţinute în vederea confiscării articole de îmbrăcăminte în valoare de peste 52 000 lei.

Pe 25.07.2012, echipajul mobil din cadrul D.J.A.O.V. Bacău împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Bacău – Secţia politie nr.2  au derulat un control tematic în municipiul Bacău, context în care au fost verificate mai multe societăţi comerciale din zona Pietii Centrale Bacău. Verificările au urmărit respectarea normelor privind importul şi comercializarea de bunuri (confecţii textile) de provenienţă extracomunitară.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, la trei societăţi comerciale erau expuse în vederea comercializării mai multe tipuri de  produse – costume, pantaloni, sacouri, provenind din Turcia pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă şi origine.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea bunurilor a căror valoare de piaţă este de aproximativ 52 256 lei şi a sancţionat cele trei societăţi comerciale cu amenzi în cuantum de 31 000 lei. Bunurile confiscate urmează a fi valorificate conform legii.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.