Cauți un fotograf profesionist pentru nunta ta? Află ce ar trebui sau nu ar trebui să faci [P]


Să planifici o nuntă nu este atât de ușor pe cât pare. Mai ales că astfel de evenimente par că sunt la fel, căci oricum urmează același șir de acțiuni sau în mare parte au aceleași tradiții la bază. Așadar în încercarea de a ieși în evidență, din dorința de a face ca totul să fie perfect și unic, mulți dintre viitorii miri caută totul la superlativ. Pretențiile sunt mari, uneori și bugetul este destul de generos, doar că ceea ce lipsește este cunoașterea unor detalii care să facă diferența între o alegere necesară și una inspirată.

Alegerea unui fotograf, ce poate fi mai banal în primă fază? După care cercetarea amănunțită a ceea ce conține pachetul de servicii schimbă atitudinea. Ne dorim ședința foto înainte sau după nuntă? Ar trebui să plătim separat pentru asta? Sunt destul de multe de lămurit. „Vânătoareaˮ începe destul de devreme, poate chiar cu un an înainte. De îndată ce știți data, automat și locația, ar fi bine de căutat un fotograf profesionist pentru nunta cu care să semnați un contract de colaborare.

Să lămurim ce este de bază și ce ar fi bine să nu omiteți

De obicei fotograful asigură albumul nunții cu tot ce se întâmplă în acea zi. Își asumă să fie prezent de la primele ore ale dimineții, pentru fotografii la tot pasul – cu pregătirea mirilor, de unde și nevoia de a fi doi profesioniști, unul alături de mire, unul alături de mireasă. În acest sens o echipă cum sunt cei de la jadoris.com ar fi de preferat.

Pentru tot ceea ce ține de ședințe foto aparte de ziua nunții, vorbim de extra servicii taxate. Dar, nu sunt nici ele de omis. După caz, o ședință foto pre weeding pentru save the date anunță oficial data nunții, ceea ce se poate întâmpla cu ceva timp înainte de marele eveniment, poate chiar și cu un sezon înainte. După nuntă se obișnuiește a realiza o ședință cu mirii, poate chiar love sau trash the dress. Sunt amintiri unice, de care cuplurile de miri încearcă să profite din plin.

Serviciile foto nu includ și pe cele video

Pe principiul ești bun la ceea ce faci, nu la tot ce se poate, nu poți aștepta de la fotograf să asigure și serviciile video. În unele cazuri pot fi făcute ceva recomandări ale celor din branșă, dar serviciilor lor nu sunt cumulate. Pentru că este mai ușor de luat totul la pachet, este la fel de ușor de făcut confuzia că ce doi prestatori de servicii sunt unul și același.

Nu vă limitați la fotografi locali

Trebuie spus că ritmul de muncă a celor din domeniu este unul cât de cât asemănător: începând cu martie și până în octombrie sunt onorate cele mai multe evenimente, după care încep pregătirile pentru următorul sezon. Este și timpul potrivit pentru a vă face loc în agenda fotografului dorit. În orice caz, ține și de norocul de a găsi dată liberă.

Unii fotografi se lasă purtați de aventura unor nunți ce nu au loc chiar în imediata lor apropiere. Dar asta nu îi oprește și deci nu refuză deplasările. Asta se întâmplă spre exemplu când vine vorba de Jadoris. Așadar, echipa contactată prin pagina oficială poate onora cu prezența la evenimente oriunde în țară.

Prețuri

Este greu de estimat cât poate să coste un pachet de servicii foto. Depinde de mai mulți factori, printre care priceperea celui în cauză, aparatura de care dispune și de șansele sale de a avea și alte contraoferte. Uneori poate fi vorba de primul venit, primul servit. În orice caz, cele câteva sute de euro plătite cel puțin pentru pachetul de bază ar trebui să fie relevante pentru un album foto profesional – claritatea pozelor, creativitatea ipostazelor și a cadrelor, colaborarea fotograf – miri una mulțumitoare.

Un astfel de eveniment unic are pretenții destul de ridicate așadar atunci când alegeți fotograful pentru nuntă trebuie să vă gândiți din start care sunt dorințele. Cu alte cuvinte nu este vorba de o persoană care doar trebuie să fie acolo să imortalizeze ceva cadre, ci de cel care poate reda acestor amintiri dinamica acelei zile, pentru că fotografiile să fie o altfel de poveste a nunții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.