Cultura

Stiri culturale din Bacau

Premiu de Merit pentru Bacău la un concurs internațional de afișe cu 600 de mii de participanți

Un copil de 12 ani din Bacău a reprezentat România la Concursul internațional „Afișe pentru Pace”, organizat anual de Lions Clubs International. Toma Andrieș a fost unul dintre cei 600.000 de participanți din întreaga lume și a convins juriul să-i acorde Premiul de Merit la etapa finală a concursului, desfășurată la Oak Brook (SUA).

Toma Andrieș este elev în clasa a VI-a la Colegiul de Arte George Apostu din Bacău, avându-l ca profesor îndrumător pe Ioan Lăzureanu.

(Continuare…)

Filmul „colectiv” în avanpremieră în 25 februarie la Cinema City Bacău și din 28 februarie la Happy Cinema Bacău

Filmul „colectiv”, regizat de către Alexander Nanau, se va vedea în avanpremieră la Bacău, marți, pe 25 februarie, la ora 19:30, la Cinema City Arena Mall. „colectiv” se vede la Bacău, în prezența echipei de producție și a protagoniștilor, marți, pe 3 martie, de la 19:00 și 19:40, la Happy Cinema. ”colectiv” se va mai putea vedea pe 4 și pe 5 martie, de la 18:20.
(Continuare…)

Autor Radu Cinamar – pseudonimul sub care sunt dezvăluite secretele lumii

Despre autorul Radu Cinamar putem spune, fără să greșim, că se știe extrem de puțin dar intrigă și creează un curent nou de interes pentru o literatură aparte. Dacă nu ai citit încă nicio carte a acestui autor sau nu îți este familiar numele lui, ceea ce îți prezentăm în continuare îți va trezi, cu siguranță, interesul.
(Continuare…)

Nunta în post: cum se poate da o dezlegare

„E compatibila distracția nuntii cu natura postului? Ideea de sobrietate, grija pentru suflet, pentru meditație, rugăciune si descoperire lăuntrică nu e compatibilă cu petrecerea de la nunti. Orice creștin, in perioada de post, renunță la distracții indiferent de natura lor” (Continuare…)

Premii și medalii obținute de elevii Colegiului de Artă la un Concurs Internațional de Pictură


Rezultate excepţionale obţinute de elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău la Concursul Internaţional de Pictură pentru copii şi tineri, organizat de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, din judetul Argeş. Proiectul, ajuns la a IX-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă.

În acest an, tema propusă a fost „Instrumente muzicale din țara mea”, subiect care a atras peste 900 de copii şi tineri din 28 de state ale lumii: Azerbaidjan, Australia, Bangladesh, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Egipt, India, Indonezia, Iran, Letonia, Lituania, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Sri Lanka, Turcia, Tailanda, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan. (Continuare…)

1 Septembrie – începe un nou an bisericesc ortodox

Putini credinciosi stiu ca la 1 septembrie, crestinii ortodocsi sarbatoresc inceputul anului bisericesc. Semnificatia simbolica este legata de creatia lumii. Toamna este anotimpul socotelilor lumesti si duhovnicesti, pentru a putea pune un inceput bun pentru perioada urmatoare.
(Continuare…)

  Stiri din Cultura Camera live Bacau. Nunti Bacau