Cultura

Stiri culturale din Bacau

Înălțarea Sfintei Cruci, ziua când se postește și nu se lucrează

Cine tine post in ziua Sfintei Cruci gaseste usor leacul daca se va imbolnavi, iar cei care lucreaza in ziua de 14 septembrie, vor cadea usor prada bolilor. De Ziua Crucii nu se mănâncă nimic ce are cruce: usturoi, nuca, perja, peste.

Acestea sint citeva dintre traditiile populare legate de Inaltarea Sfintei Cruci. Putini stiu insa ca, in ziua de 14 septembrie, ortodocsii si catolicii rememoreaza ziua aflarii Crucii pe care a fost rastignit Mintuitorul, si inaltarea ei solemna in vazul poporului, moment care a avut loc in ziua de 14 septembrie a anului 335. (Continuare…)

INALTAREA SFINTEI CRUCI / ZIUA CRUCII

În fiecare an, la 14 septembrie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste praznicul împaratesc al Înaltarii Sfintei Cruci.

In anul 312 d.Hr., Constantin cel Mare se afla in razboi cu Maxentiu. Inainte de lupta de la Pons Milvius imparatul s-a invrednicit de cercetarea Domnului. El a vazut pe cer semnul luminos al Sfintei Cruci, deasupra soarelui, cu inscriptia intru acest semn vei invinge. (Continuare…)

Nașterea Maicii Domnului – Sfânta Maria Mică

Nasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. Sarbatorita in data de 8 septembrie, Sfanta Scriptura nu ne relateaza despre acest eveniment, insa scrierile apocrife ofera foarte multe amanunte despre originea si copilaria Fecioarei Maria.
(Continuare…)

Expoziţie de pictură si sculptură Mihai Chiuaru - Gheorghe Zărnescu

Expoziţie de pictură si sculptură Mihai Chiuaru – Gheorghe Zărnescu


Galeriile Karo din Bacău, str. Oituz nr. 45 (vis-a-vis de RMB), vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură si sculptură MIHAI CHIUARU – GHEORGHE ZĂRNESCU. (Continuare…)

Festivalul filmului și teatrului armenesc – Bacău 2017, ediția a V-a

Festivalul filmului și teatrului armenesc – Bacău 2017, ediția a V-a

program festivalUniunea Armenilor din România – Sucursala Bacău, în parteneriat cu Municipiului Bacău, invită băcăuanii la Festivalul filmului și teatrului armenesc – Bacău 2017, ediția a V-a, ce va desfăşura în perioada 01 – 03 septembrie 2017.
(Continuare…)

Programul Festivalului ”Salonul de toamnă al muzicii folk și blues”, ediția a II-a – Bacău, 2017

Centrul Național pentru Sănătate Permanentă Bacău şi Municipiul Bacău invită băcăuanii la cea de-a II-a ediţie a Festivalului ”Salonul de toamnă al muzicii folk și blues” Bacău, 2017.

În cele patru zile de festival – 31 august 1, 2 și 3 septembrie, spectacolele de folk și blues se vor desfășura: (Continuare…)

  Stiri din Cultura Camera live Bacau. Nunti Bacau