Cultura

Stiri culturale din Bacau

Creștinii ortodocși intră în Postul Paștelui

Respectat in mod regulat in zilele de miercuri si vineri, postul revine in atentia crestinilor ortodocsi pentru o perioada mai lunga.
Pentru ca de luni, 11 martie, ortodocsii intra in perioada Postului Mare, cunoscut sub numele de Paresimile sau Patruzecimea. (Continuare…)

Mos Crăciun cel văzut și cel nevăzut

Am aflat de curând că, vai, renul cel mai important al lui Mos Crăciun, vestitul Rudolf, a murit ca urmare a unui atac de cord provocat de zborurile unor avioane pe deasupra fermei lui Mos Crăciun.

Informatia a fost dată la stiri cu maximă seriozitate, doar zâmbetul abia schitat al prezentatoarei indicând că am păsit cumva pe un teren diferit de cel al crimelor, războaielor, politicii, catastrofelor etc. Am văzut chiar si imagini cu un Mos Crăciun imens, într-o sanie de poveste, trasă de un ren bine hrănit, pe un drum plin de zăpadă, printr-o pădure feerică. Si am tresărit, pentru că mi-am adus aminte că, (Continuare…)

Stimată Doamnă

Nu ţi-am mai spus de multă vreme, Doamnă, că te iubesc. M-am luat cu viaţa, cu cititul, cu scrisul, cu serviciul, cu grijile, şi, uite, au trecut ani de zile de cînd nu ţi-am mai spus că te iubesc. Dar trebuie să ştii,că, demult, cînd fugeam de-acasă ca orice tînăr cu sîngele clocotind de pasiune, numai pe tine te căutam. Ţi-aminteşti? Veneam la tine pe jos, cu bicicleta, cu autostopul, cu trenul, cu orice, numai să te văd, să mă bucur de frumuseţea ta uluitoare. (Continuare…)

„Radu Beligan 100”, eveniment al comunei Filipești


Primăria comunei Filipești vă invită duminică, 9 Decembrie, 2018, ora 13.00, la Casa de Cultură „Radu Beligan”, să luați parte la evenimentul „Radu Beligan 100”, eveniment comemorativ al marelui actor, care, în neobosita sa viață artistică de actor, regizor și eseist și-a lăsat amprenta asupra culturii române și care, timp de 70 de ani a carierei sale, a făcut să vibreze publicul iubitor de artă teatrală și cinematografică prin talentul și energia sa neobosită. (Continuare…)

Nunta în post: cum se poate da o dezlegare

„E compatibila distractia nuntii cu natura postului? Ideea de sobrietate, grija pentru suflet, pentru meditatie, rugaciune si descoperire launtrica nu e compatibila cu petrecerea de la nunti. Orice crestin, in perioada de post, renunta la distractii indiferent de natura lor” (Continuare…)

ZIUA MONDIALĂ A SALUTULUI

ZIUA MONDIALĂ A SALUTULUI

ŞTIŢI CĂ ÎN 21 NOIEMBRIE ESTE… ZIUA MONDIALĂ A SALUTULUI???

Haideţi să ne salutăm corect! (Continuare…)

  Stiri din Cultura Camera live Bacau. Nunti Bacau