Actualitate

Ultimile stiri din Bacau

Cum afectează Coronavirusul deplasarea oamenilor în județul Bacău: scădere de 38% a prezenței la serviciu


În contextul pandemiei de COVID-19, se pune accent pe strategii de sănătate publică, precum distanțarea socială, pentru a reduce rata de transmisie a virusului. În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri. Astfel se pot identifica blocajele în trafic sau orele în care anumite spații publice (restaurante, muzee, etc) sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate și anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19.

Google a publicat un raport privind deplasarea populației în contextul pandemiei COVID-19, pentru a oferi date privind schimbările în mobilitatea populației ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu și altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei.

Raportul pentru „retail și recreere” adună datele pentru locații precum restaurante, cafenele, mall-uri și centre comerciale, muzee, biblioteci sau cinematografe.
Raportul pentru „magazine stradale și farmacii” adună datele pentru băcănii, piețe, mici magazine și farmacii.

Deplasarea populației în România

Rapoartele afișează în procente creșterea sau descreșterea numărului de vizite pentru un anumit loc și pentru România arată o scădere de 81% pentru retail și recreere, 53% pentru „magazine stradale și farmacii”, 60% pentru parcuri (și alte zone verzi) și 72% la transportul public. De asemenea, prezența la locurile de munca a înregistrat o scădere de 39% în timp ce deplasarea către locuințe înregistrează o creștere de 15%.

Deplasarea populației în județul Bacău

În județul Bacău, datele din Google Maps arată o scădere de 80% pentru „retail și recreere”, -55% pentru „magazine stradale și farmacii”, -47% pentru parcuri și -77% pentru transportul public. Scăderea pentru deplasarea la serviciu este de -38% iar pentru domiciliu creșterea traficului este de +15%.

Față de media națională, județul Bacău contrastează cu o prezență mai mare a populației în parcuri, -47% față de -60% național.

Pentru comparație, pentru regiunea Lombardia din Italia datele arată o scădere de 95% pentru retail și de 89% la transportul public. În regiunea spaniolă Madrid scăderea a fost de 94% pentru restaurante și de 89% pentru transportul public.

Două defecțiuni la rețeaua de apă din municipiul Bacău

In data de 10.03.2020, incepand cu ora 09.00, din cauza unei defectiuni, se vor efectua lucrari de interventie la reteaua de distributie apa situata pe strada Carpati, nr. 8, din Municipiul Bacau. (Continuare…)

Autostrada Bacău – Brașov: a fost desemnat câștigătorul Studiului de Fezabilitate

Miercuri, 04.03.2020, CNAIR a finalizat evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziție publică derulată în vederea atribuirii contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”.
(Continuare…)

Actualizare. Oprire programată a apei miercuri, 26 februarie, în Onești și zona Văii Muntelui

În vederea executării unor lucrari de interventie pe conducta de aducţiune apă potabilă Dărmăneşti – Târgu Ocna – Oneşti, zona sat Tuta, miercuri, 26.02.2020, începând cu ora 08:00, se va întrerupe furnizarea apei potabile pentru următorii beneficiari: S.C RAJA Onesti, comuna Caşin, comuna Târgu Trotuş, Chimcomplex Borzești, comuna Pârgăreşti și SNAP Târgu Ocna.
(Continuare…)

Lidl crește toate salariile din România peste 2500 lei net


Începând cu 1 martie 2020, cel mai mic venit brut oferit de Lidl în România va avea o medie lunară de peste 4.000 lei brut, adică aproximativ 2.500 lei net. Odată cu majorarea venitului minim, compania extinde și pachetul de beneficii și compensații pentru toți angajații, consolidându-și astfel poziția de lider în topul angajatorilor din retailul alimentar.
(Continuare…)

S-a restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol


Echipele Delgaz Grid au restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol. Viscolul puternic a provocat căderea copacilor peste reţelele aeriene şi ruperea stâlpilor şi conductoarelor electrice. Echipele Delgaz şi ale contractorilor continuă intervențiile pentru remedierea avariilor.

(Continuare…)

  Stiri din Actualitate Camera live Bacau. Nunti Bacau