„Zilele Culturii Călinesciene” la Oneşti

Prof. dr. doc. Constantin Ciopraga şi criticul literar Alexandru Ştefănescu sunt doar două din personalităţile culturale prezente, în acest sfârşit de săptămână, la Oneşti, la cea de-a XXXVIII-a editie a „Zilelor Culturii Călinesciene”.

Manifestarea este organizată de Uniunea Scriitorilor din România, Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani şi Primăria municipiului Oneşti, transmite corespondentul AMOS News.

Puşi pe sfat, scriitorii prezenţi în cursul zilei de ieri la deschiderea acestor manifestări au rememorat lucruri inedite care au încântat publicul iubitor de literatură.

Totodată, a fost lansat şi volumul „Umbre şi lumini. Amintiri ale unei prinţese moldave”, scris de Maria Cantacuzino Enescu şi prefaţat de profesorul Constantin Th. Ciobanu. Nu a fost, însă, singurul volum care şi-a făcut, în mod oficial, ieşirea în public, cu prilejul acestei manifestări.

La lansarea „Enciclopediei Văii Trotusului”, autorul acestei cărţi, profesorul Corneliu Stoica, a ţinut să amintească faptul că şase titluri ale cărţilor sale editate la Oneşti au ajuns in Australia, America de Nord, Israel dar şi în alte ţări ale lumii.

Criticul literar Alexandru Ştefanescu le-a mărturisit iubitorilor de literatură oneşteni că pentru realizarea volumului „Istoria Literaturii Române Contemporane 1941-2000” a lucrat nu mai puţin de zece ani.

Cu doar o săptămână înainte de a împlini 90 de ani, şi scriitorul băcăuan Marin Cosmescu Delasabar a trăit emoţii mari la deschiderea „Zilelor Culturii Călinesciene”. El a mărturisit, cu emoţie, că marele critic literar i-a fost profesor în anul 1946.

Autor : Elena SOLOMON, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.