Revista presei din 2 februarie

Sorin Ovidiu Vântu, audiat în dosarul Băncii de Investiţii: ‘Zece milioane de dolari din B.I.D. era mărunţiş pentru trabucuri’ (Gândul)

‘Zece milioane din Banca de Investiţii şi Dezvoltare(BID) era mărunţiş pentru trabucuri. Eu aveam peste 700 de companii şi o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de dolari’, a spus Sorin Ovidiu Vântu în instanţă, în timp ce era audiat, ieri, în dosarul BID. SOV a încercat să explice în acest mod faptul că nu s-a preocupat de documentaţia întocmită pentru înfiinţarea acestei bănci. Controversatul om de afaceri este acuzat în dosar de fals în declaraţii şi uz de fals, fapte pe care nu recunoaşte că le-ar fi săvârşit. Concret, anchetatorii îl acuză că, pentru a deveni acţionar majoritar la BID, Vântu a dat informaţii false despre capitalul social pe care l-a adus la înfiinţarea băncii. Astfel, SOV a susţinut că banii reprezintă venituri personale şi nu credit, cum susţin procurorii. Înfiinţarea unei bănci cu bani obţinuţi printr-un credit încalcă legea privind activitatea bancară. Documentaţia pentru bancă a fost întocmită de Nicolae Popa, împreună cu o echipă de experţi bancari. După ce actele au fost încheiate, Vântu susţine că doar a semnat, fără să le citească, după care acestea au fost depuse la Banca Naţională a României.

Vlădescu este de patru ori mai bogat (Evenimentul zilei)

Valoarea sumelor în euro detinute de ministrul finantelor publice, Sebastian Vlădescu, a crescut de peste patru ori dupa numirea în functie, în luna septembrie, potrivit declaratiei de avere semnata la data de 27 ianuarie. în document se mentioneaza ca seful Fiscului a vandut cotele detinute la doua terenuri. Vlădescu are conturi curente în suma de 62.350 euro şi 29.600 de lei, comparativ cu 13.369,9 euro şi 21.219 lei în 2005.

Băsescu se duce la Kiev cu dosarele problemă (Ziua)

Presedintele Traian Băsescu urmeaza sa viziteze Kievul, unde se va intalni, printre altii, cu omologul sau ucrainean Viktor Iuscenko pentru a analiza agenda relatiilor bilaterale. Maine, presedintele se va afla şi la Cernauti. Dosarele în diferend Romania-Ucraina sunt numeroase şi dificile şi cuprind inclusiv prioritati ale Presedintiei noastre: drepturile romanilor din Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud, chestiunea canalului Bastroe, delimitarea platoului continental al Marii Negre, problema transnistreana. Misiunea lui Traian Băsescu se dovedeste cu atat mai grea cu cat divergentele romano-ucrainene treneaza nepermis în ciuda declaratiilor şi bunelor sale intentii, riscand sa se transforme în adevarate conflicte inghetate la granita NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.