Revista presei din 13 februarie

Terenul era la Năstase din 1990 (Evenimentul zilei)

L-a folosit ca ministru de externe, îl detine ca privat. EVZ a descoperit veriga lipsa din dosarul ‘Zambaccian’: ea s-a aflat în toata aceasta perioada chiar în curtea Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

De aici a pornit povestea imediat dupa 1990, iar disparitia oficiala a pamantului din proprietatea statului în cea privata s-a produs în 1992. Exact cand Adrian Năstase era ministru de externe. Adica şeful institutiei care administra terenul de sport, inlocuit acum cu blocul sau din strada Zambaccian nr. 16.

Sergiu Sechelariu, constructorul blocului din Zambaccian: ‘Dana Năstase şi Irina Jianu au vrut să mă execute’ (Gândul)

Fostul secretar de stat susţine că din firma sa a fost sustras contractul de asociere cu familia Năstase.

Adrian Năstase, care este urmărit penal într-un dosar privind vila sa din Zambaccian, a dat vina, săptămâna trecută, pe constructorul care i-a înălţat imobilul. Acesta este chiar fostul său secretar de stat şi coleg de partid Sergiu Sechelariu care i-a ridicat blocul începând din 2001, prin firma sa Conimpuls SA. Năstase a declarat că ‘toată povestea a plecat de la teren. Am făcut un contract de asociere civilă. Firma de construcţii urma să facă lucrările şi apoi le evalua. Acest contract nu a fost dus până la capăt. În final, terenul nu a mai fost luat în calcul. Am o problemă cu constructorul. Terenul nu este luat în calcul, e ca şi cum ar fi fost dat gratuit, ca şi cum ar fi fost făcut cadou’. Dar Sergiu Sechelariu, în interviul pe care i l-a luat în exclusivitate ziarul Gândul, declară cu totul altceva.

Dâncu: Sprijinul PSD pentru Năstase este condiţionat (Adevărul)

Senatorul Vasile Dâncu a declarat că sprijinul PSD pentru Adrian Năstase este unul ‘condiţionat’. ‘Sprijinul pentru Adrian Năstase este condiţionat de moralitatea pe care noi o cunoaştem, în acest moment, ca fiind impecabilă. În momentul când un organ al statului care se ocupă cu justiţia va spune că este vinovat, Adrian Năstase nu va mai avea sprijinul nostru politic. Altceva nu mai avem de spus. Nu putem să facem un fel de justiţie haiducească în partid, aşteptăm ca organele abilitate să-şi spună cuvântul, singurele care au dreptul să vorbească despre asta’, a afirmat Dâncu.

Averea lui DIP îi bate obrazul (Cotidianul)

Dan Ioan Popescu isi justifica averea acumulata în perioada cit a fost ministru prin milionul de dolari primit la inceputul mandatului de la patronii firmei Luxten, în schimbul actiunilor pe care el si sotia sa le detineau la o firma. Expertul Comisiei de cercetare a averii sustine insa ca vinzarea actiunilor a fost una fictiva, menita a fabrica premisele viitoarei averi a lui DIP.

PD o aşteaptă pe Elena Udrea (Evenimentul zilei)

‘Elena Udreaeste bine-venita în PD, daca va dori sa faca parte din acest partid’, a afirmat ieri liderul democrat Emil Boc. El a spus ca nu exista nicio incompatibilitate cu faptul ca Udrea a fost membru PNL, pentru ca ea nu a avut nicio functie de conducere în cadrul acestui partid.

Lovitura sub centura inflaţiei (Cotidianul)

Institutul Naţional de Statistica a comunicat vineri ca, în ianuarie, cresterea medie a preturilor de consum a fost de 1,03%. Desi nu este mare, orice rata de inflatie lunara supraunitara, în conditiile în care anul are fatalmente 12 luni, reprezinta un pericol mortal pentru tinta de crestere a preturilor din 2006, care este de 5%. Practic, inca din ianuarie s-a ‘realizat’ o cincime din inflatia sperata pentru anul acesta.

Oleoductul Constanţa-Trieste, un proiect ratat (Adevărul)

Proiectul conductei Constanţa-Trieste, în care sunt implicate cinci ţări – România, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Italia – pare să se îndrepte către un eşec. Vina ar putea să o aibă atât discuţiile sterile dintre comisiile interstatale, cât şi interesele Rusiei pentru oleoductul submarin Burgas-Bulgaria şi Alexandroupolis-Grecia, pentru care cele trei state au semnat deja un acord în aprilie 2005.

Studiu Reuters: Şansele României şi Bulgariei pentru UE au scăzut faţă de 2005 (Gândul)

Şansele României şi Bulgariei de a adera la UE în 2007 au scăzut faţă de luna noiembrie, relevă un studiu realizat de Reuters pe baza intervievării a peste 30 de analişti. Sondajul, făcut în perioada 7 – 9 februarie, indică o şansă de 60 la sută pentru Bulgaria şi România de a intra în UE în ianuarie 2007, faţă de 70 la sută în noiembrie.
Autor : Alic MÎRZA, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.