Categorii: Învățământ

Proiectul educaţional “Alege să fii sănătos” a ajuns la sfârșit

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) Bacău anunţă închiderea oficială a proiectului educaţional “Alege să fii sănătos” (AS). Prin intermediul activităţilor educative nonformale și de petrecere a timpului liber a fost promovat, în rândul tinerilorilor, un stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri.

Proiectul desfăşurat în perioada 21 mai 2013 – 30 noiembrie 2013 şi-a atins indicatorii şi scopul pentru care a fost realizat şi anume acela de a dezvolta atitudini și practici, în rândul tinerilor băcăuani cu vârste între 14-19 ani, privind sănătatea minții, corpului și sănătatea socială.

Ajunşi aşadar, la finalul perioadei de implementare a proiectului, suntem mândri să cuantificăm, o serie dintre cele mai semnificative rezultate ale activităţilor derulate cum ar fi: depăşirea numărului de beneficiari, iniţial 300 tineri, pentru ca la final să putem raporta un numar de 438 tineri beneficiari; 15 activităţi de informare a 415 de tineri din municipiul Bacău, cu vârste între 14-19 ani, în legătură cu beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos; 16 activităţi de prevenire a comportamentelor de risc pentru sănătate, prin dobândirea de către grupul tintă al proiectului a unor informații corecte despre droguri alcool și tutun – 438 de tineri informaţi; identificarea unor modalități de sensibilizare a comunității în ceea ce privește fenomenul drogurilor şi a substanţelor noi cu efecte psihoactive – 1 seminar organizat, 4 activitati de informare stradala susţinute, 1activitate sportivă organizată, informari realizate; dezvoltarea personală a tânărului, prin cunoașterea de sine și formarea unei imagine pozitive despre propria persoană – 7 activitati outdoor organizate, 4 work shop-uri susţinute; comunicate de presă şi informări diseminate, realizarea şi distribuirea de materiale de promovare (afişe, pliante, mape, insigne, semne de carte etc), postări pe website-ul asociaţiei în vederea informării, promovării şi diseminarii rezultatelor şi beneficiilor participării la activităţile proiectului (apdp7bacau.ro), seminarii de prezentare realizate în scop de promovare şi diseminare a rezultatelor şi surselor de finanţare, etc.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacau şi al Consiliului Local al Municipiului Bacau. Valoarea totală a proiectului este de 6.049,54 din care 1.049,54 lei contribuţia APDP şi 5.000 lei finanţare conform contractului de finanţare nerambursabilă nr. 68976/21.05.2013. Colaboratorii Asociaţiei pentru Promovarea Dezvoltării Personale, în proiect: Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bacău.

Update in miercuri, 04-12-13 13:53

Contributori - Alte surse

Comentează
Share
Publicat de
Contributori - Alte surse

Recent Posts

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Dezlegari de post în condiţiile vieţii de azi

Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…

joi, 04-04-24

Ghidul suprem pentru scaune cu rotile manuale

A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…

joi, 04-04-24

Acest website folosește cookies.