Rezultate excepţionale obţinute de elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău la Concursul Internaţional de Pictură pentru copii şi tineri, organizat de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, din judetul Argeş. Proiectul, ajuns la a IX-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă.
În acest an, tema propusă a fost „Instrumente muzicale din țara mea”, subiect care a atras peste 900 de copii şi tineri din 28 de state ale lumii: Azerbaidjan, Australia, Bangladesh, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Egipt, India, Indonezia, Iran, Letonia, Lituania, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Sri Lanka, Turcia, Tailanda, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan.
Juriul, format din prestigioşi oameni de cultură, a selectat 92 de finalisti din rândul cărora au fost aleşi laureaţii, care au fost premiaţi într-un cadru festiv. Membrii Comisiei de evaluare au avut o misiune dificilă, întrucât picturile selecţionate dovedesc, şi de aceasta dată, reale calităţi artistice, precum şi stăpânirea unor bogate informaţii din istoria propriilor culturi.
Numărul foarte mare de participanţi şi calitatea artistică deosebită a lucrărilor au determinat comisia să acorde mai multe premii decât cele stabilite prin regulament, ceea ce conferă o valoare de excepţie acestei ediţii. Deasemeni au apreciat sensibilitatea şi îndrumarea artistică remarcabilă a tuturor concurenţilor mai mici sau mai mari, dar şi implicarea responsabilă şi de mare calitate pedagogică a dascălilor şi instituţiilor de resort din ţările participante, tinerii pictori fiind, în egală măsură, cercetătorii şi mesagerii de excepţie ai culturilor şi tradiţiilor naţionale.
Elevi băcăuani premiați:
PREMIUL I cu MEDALIA DE AUR, Toma Andrieş, clasa a V-a
coordonator profesor Ioan Lăzureanu
PREMIUL I cu MEDALIA DE AUR, Adreea Bianca Manolache, clasa a VI-a
coordonator profesor Ioan Lăzureanu
PREMIUL II cu MEDALIA DE ARGINT, Miruna Ioana Copăcel, clasa a XI-a
coordonator profesor Ionela Lăzureanu
Lucrările premiate au fost prezente în Catalogul Expoziţiei Internaţionale „Instrumente muzicale din țara mea”, ISBN 978-973-0-30582-1, tiparit la Horus Center.S.R.L., Piteşti Jud. Argeş 2019.
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…
Acest website folosește cookies.
Comentează