Categorii: Economie

Posibilităţi şi recomandări pentru extinderea fermei


Fermierii cu afaceri de succes se înfruntă uneori chiar cu dilema succesului. Au ajuns la punctul în care capacitatea de lucru a fermei este maximă, iar profitul este maxim, însă blocat la perspectivele pe care le oferă producţia. Afacerile cu ferme se pot extinde şi le pot oferi proprietarilor noi informaţii, posibilităţi şi, la final, câştiguri.

Fermierii cu afaceri de succes se înfruntă uneori chiar cu dilema succesului. Au ajuns la punctul în care capacitatea de lucru a fermei este maximă, iar profitul este maxim, însă blocat la perspectivele pe care le oferă producţia. Afacerile cu ferme se pot extinde şi le pot oferi proprietarilor noi informaţii, posibilităţi şi, la final, câştiguri.

Specialiştii recomandă extinderea oricărei afaceri, tocmai pentru că aduce noutatea de care fermierii au nevoie ca să rămână motivaţi şi implicaţi. Există două metode principale prin care te poţi extinde:

  • Măreşti zona de lucru. Poţi cumpăra sau închiria teren adiţional, care îţi deschide două tipuri de opţiuni: poţi cumpăra noi animale din aceeaşi rasă ca cele pe care le deţii sau, pur şi simplu altele.
  • Măreşti producţia din zona existentă. Poţi dezvolta strategii care să îţi crească producţia, în limita spaţiului disponibil. Poţi echipa partea disponibilă a terenului cu un depozit agricol care să te ajute să stochezi ustensile, instalaţii sau poţi amenaja mici birouri sau spaţii de lucru.

Paşii necesari pentru extinderea fermei

  1. Identifică nivelul optim de producţie.
  2. Stabileşte cât de departe este nivelul actual de cel optim, fie că supraproduci sau încă nu produci suficient.
  3. Dezvoltă o strategie de creştere a producţiei pe termen de circa 6 luni.
  4. Consideră costuri, necesar de oameni şi alte cheltuieli de extindere.
  5. Implementează strategia şi urmăreşte calculele.

Recomandările specialiştilor

Presupunând că vrei să îţi extinzi afacerea din motive legate de profit, va trebui să ţii cont de obiectivele fermei, ROI (câştiguri din investiţii) şi riscuri. La final ai de ales dacă vrei ca afacerea ta să fie mai mare sau mai bună. Ca să minimizezi riscurile, pe cât posibil, poţi urma recomandările de mai jos.

Ca să pui extinderea afacerii în aplicare, ai nevoie de concentrare, indiferent de cât de vastă e zona înspre care se îndreaptă. Dacă te specializezi atunci, odată cu extinderea, poţi lucra la îmbunătăţirea unor direcţii precum sporirea eficienţei de lucru a personalului şi a maşinăriilor şi micşorarea costurilor. Dacă te concentrezi pe o singură activitate şi zonă, poţi reduce costurile şi supraveghea rezultatele mai îndeaproape.

Apoi, ai posibilitatea să modernizezi. Vei produce mai mult, doar pentru că vei avea posibilităţi actualizate de lucru. Tehnologia te ajută să îmbunătăţeşti rata de amortizare a maşinăriilor şi instalaţiilor şi, deci, a investiţiilor.

Dacă măreşti dimensiunea spaţiului pe care îl foloseşti, atunci o zonă care părea ineficientă poate deveni eficientă. Însă, trebuie să iei în calcul toate operaţiunile care îţi ridică probleme înaintea extinderii. Astfel vei evita posibilitatea să ai probleme mai mari, atunci când producţia se extinde.

Dacă alegi să diversifici, atunci te poţi concentra să reduci costurile de întreţinere şi personal, în acelaşi timp. Apoi, vei observa că se reduc şi riscurile afacerii. Dacă ai început ferma cu fonduri europene, poţi studia condiţiile şi recomandările date de specialişti.

Este posibil ca afacerea ta să se extindă. Dacă alegi să integrezi noi posibilităţi de producţie, atunci vei avea noi câştiguri şi riscuri de calculat.

Chiar şi colaborările sunt considerate extinderi, deoarece ajută afacerile mici să facă alegeri mai vizibile şi mai prudente.

La finalul deciziei, există o multitudine de avantaje şi riscuri pe care le prezintă orice decizie de afacere – chiar şi una legată de ferma ta. Dacă rezultatele sunt favorabile, atunci poţi trece la etapa a doua, implementarea extinderii şi bucuria câştigurilor.

Update in miercuri, 11-04-18 16:24

Redactie

Comentează
Share
Publicat de
Redactie
Taguri: agricultura

Recent Posts

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Dezlegari de post în condiţiile vieţii de azi

Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…

joi, 04-04-24

Ghidul suprem pentru scaune cu rotile manuale

A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…

joi, 04-04-24

Despre masacrul de la „Fântâna Albă” din 1 aprilie 1941

1 aprilie nu este “ziua păcălelilor”! Sau cel puţin nu ar trebui să fie pentru…

luni, 01-04-24

Acest website folosește cookies.