Pâinea băcăuanilor, mai scumpă de la 15 noiembrie

Societatea Pambac, principalul producător de pâine din municipiul Bacău, a anunţat că, începind cu 15 noiembrie 2006, va majora cu aproximativ 4,2 la sută preţurile produselor de panificaţie şi ale celorlalte specialităţi, informează corespondentul AMOS News.

Alin Giurea, directorul general al acestei societăţi spune că în urma aplicării acestor majorări, preţul la raft al franzelei va fi mai mare cu 0,05 Ron pe bucată.

Reprezentantul producătorului băcăuan de produse de panificaţie mai adaugă că mărirea cu circa cinci bani pe bucată a preţului pâinii este cauzată, în special, de creşterile importante de tarife, de peste 45%, înregistrate la materia primă de bază, grâul, precum şi a creşterilor de aproximativ opt la sută a cheltuielilor legate de transportul produselor şi a consumului de gaze naturale.

Creşteri de tarife, de peste 20%, au fost înregistrate în ultimul an şi la preţul apei precum şi de peste 46 la sută la piesele de schimb.

„Această majorare este prima după o perioadă de aproape trei ani, în care am reuşit să menţinem preţul pâinii neschimbat, deşi costurile intrărilor au suferit numeroase modificări „, a mai precizat Alin Giurea.

Autor : Mircea TÎRNOVEANU, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.