Optionale de antreprenoriat, cariera si finante personale pentru elevii de gimnaziu si de liceu din Bacau
Cadrele didactice care doresc sa predea elevilor un optional despre antreprenoriat, profesie si cariera, finante personale sau educatie pentru sanatate se pot inscrie pentru a derula gratuit unul din programele educationale ale organizatiei Junior Achievement Romania pana pe 1 octombrie.
Cadrele didactice din judetul Bacau se pot alatura comunitatii formata din 110 profesori din 36 institutii locale de invatamant din judet care au derulat in scoala programe Junior Achievement Romania in anul scolar 2012 – 2013.
„Implementarea acestui program la clasa a fost una din acele alegeri care determina un intreg sir de schimbari in cadrul clasei si al colectivului. Elevii au devenit mai inclinati spre a-si modela modul de comunicare si in cadrul celorlalte ore nu doar in timpul orei de dirigentie.”, – cadru didactic de la Colegiul Sportiv Nadia Comaneci din Onesti, participant in programele JAR in anul scolar trecut.
„Prima data elevii mei, de la o scoala din mediul rural, au fost surprinsi de faptul ca le ofer ceva nou pentru studiu, mai ales fiind clasa terminala de gimnaziu. Studiind materialele au devenit extrem de interesati de activitatile si mai ales jocurile propuse.”, – cadru didactic de la Scoala Gimnaziala din Glavanesti, participant in programele JAR in anul scolar trecut.
Facand pionierat in educatia economica si antreprenoriala, Junior Achievement Romania deruleaza programe si proiecte educationale learning by doing pentru tineri (6-24 ani) in peste 1.000 de institutii de invatamant preuniversitar si universitar anual, in baza unui parteneriat cu Ministerul Educatiei. Organizatia ofera programe educationale pe cinci arii principale de educatie: antreprenoriat si afaceri, profesie si cariera, finante si servicii financiare, etica si responsabilitate, sanatate si viata activa.
Cadrele didactice beneficiaza de materiale gratuite la clasa precum manuale pentru profesor, cat si pentru elevi, materiale auxiliare, training si consultanta la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului si certificate care atesta participarea la program, toate aceste materiale fiind sustinute financiar integral de comunitatea de afaceri din Romania. In plus, organizatia asigura training de specialitate pentru profesori, faciliteaza accesul consultantilor voluntari din companii si institutii la clasa pentru activitati practice cu elevii si organizeaza competitii nationale si internationale de-a lungul intregului an scolar.
In anul scolar 2012-2013, aproape 150.000 de elevi si 2.400 de profesori din mai mult de 1.000 de institutii de invatamant din 350 de localitati din Romania au participat la 48 de programe JAR derulate in scoala.
Termenul limita pentru inscriere pentru a beneficia gratuit de unul din programele educationale este 1 octombrie 2013, in limita locurilor disponibile. Oferta programelor JAR este disponibila pe jaromania.org/profesori