Legile materiei vii

Dupa o viata de cercetare a fenomenului biologic, autorul acestui material vine și dăruiește băcăuanilor rezultatele muncii sale. In așteptarea controverselor autorul semnează noua și incitanta viziune asupra legilor intime ale materiei vii!

Legile materiei vii

Legea corespondentei bioelectromagnetice celula vie- radiatie stelara
Fiecarui tip de radiatie solara ii corespunde un organit celular in celulele vii!

Legea similitudinii dimensionale
Organitele celulare au dimensiunea de 1 pina la ½ din lungimile de unda absorbite! (Formula calculului antenelor)!
Organitele celulare au rol de antene receptoare de portiuni spectrale electromagnetice.

Legea absorbtiei chimo-electromagnetice
Organitele celulare contin molecule si macromolecule ce absorb cu preponderenta radiatiile cuprinse intre 1 si 1.2 din dimensiunea lor (a organitelor)!

Legea evolutiei organitelor celulelor vii
Orice modificare in timp a spectrului electromagnetic din mediu (spectrul solar, spectrul electromagnetic terestru…) va duce la modificarea numarului de organite celulare si la modificarea structurii fizice si chimice a acestora, avind ca rezultat final traseul evolutiei materiei vii!

Legea evolutiei vietii
Atit organitele celulare, cit si celulele procariote si eucariote singulare, sau organisme pluricelulare, vor evolua odata cu evolutia spectrului electromagnetic al surselor apropiate (Stele, Soarele in cazul Pamintului, Terra…)!
Spectrul solar a suferit numeroase schimbari, ele fiind puncte de referinta in evolutia vietii terestre.

Legea aparitiei organitelor celulare
Organitele celulare au aparut in functie de absorbtia acestora a spectrului solar si a complexitatii macromoleculare interne lor, evolutia aparitiilor fiind de la absorbtia de la mic la mare atit ca lungime de unda, cit si ca atare a lungimii dimensionale! Ordinea astfel obtinuta si observata este: 1. AND + ARN + ribozomi = absorb radiatiile “X”, 2, Reticul endoplasmatic = absoarbe radiatiile Ultraviolete, 3 Cloroplast (granum clorofilian) absoarbe radiatiile vizibile, mitocondrie = absoarbe radiatiile infrarosii, corp cellular = absoarbe radiatiile radio si microundele…

Legea independentei intracelulare a organitelor
Organitele ce absorb cantitati mari de energie electromagnetica (clorofila = 41% – raze vizibile, mitocondria = 50% – raze infrarosii) din spectrul solar, isi creeaza substructuri dimensionale si absorbante, devenind pseudocelule interne celulei mame.

Lege: Scopul celulei vii
Celula vie are ca scop de facilitare a energiei electromagnetice, direct, sau prin intermediul mediului intern chimic, catre AND (ARN), cit si apararea acestuia.

Lege: Distrugerea pina la nivel viral
Celulele vii sunt distruse fizic de catre intensitatile mari ale radiatiilor electromagnetice incidente, pina la nivelul unor molecule sau macromolecule, caz in care nu mai intra in rezonanta dimensionala si chimica cu cimpul electromagnetic, rezultind particule virale identice cu portiuni ale AND, ARN, capabili sa imbolnaveasca celulele sanatoase. Virusii sunt astfel ramasitele celulelor distruse, avind structura si capacitate de integrare in celulele similare originii lor.

Legea similitudinii celulei vii cu efectul fotoelectric
Celula vie se subordoneaza total efectului fotoelectric.
Toate manifestarile celulelor vii respecta legile efectului fotoelectric.(numarul de organite similare este direct proportional cu intensitatea radiatiilor absorbite de catre acestea, organitele se dezvolta pe spectrul electromagnetic in preajma liniilor atomice intense ale spectrului solar, frunzele prin miscare pot diminua intensitatea absorbtiei radiatiilor, ca si cind ar vrea sa absoarba atita energie cita are nevoie pentru mentinerea numarului de organite specifice).

Legea spontaneitatii modificarilor genetice la nivel de AND , ARN …
Conform efectului fotoelectric, modificarile genetice la nivel molecular si macromelecular au loc instantaneu, urmind ca ulterior celula sa se adapteze acestor modificari. Orice modificare a intensitatii liniilor atomice din spectrul solar pot produce modificari genetice. Emisiile variabile ca intensitate pot naste modificari genetice periodice. Emisiile pe noi frecvente pot produce modificari genetice majore, schimbind evolutia si structura celulara.

Legea multiplicarii celulelor organismelor sexuate
Coloniile celulare provenite din celule unice si alcatuind organisme pluricelulare, se multiplica prin spermatozoizi ce contin AND, ARN si ovule cu organite, dar fara un AND specific dezvoltat. Astfel tatal cedeaza ovulului purtatorul ce transporta codul genetic patern. Ovulul rezultat este apt de prima multiplicare…
Altfel spus, natura foloseste o celula de tip bacterian (spermatozoidul) si o celula de tip eucariot, fara un nucleu finalizat, rezultatul fiind nasterea unei celule eucariote apte de multiplicare.

Legea multiplicarii AND-ului
Conform efectului fotoelectric cumulul de intensitate duce la cresterea numarului de electroni identici emisi, similar moleculelor de AND ce se multiplica, sub influenta radiatiilor “X”.

Legea multiplicarii organitelor celulare
Organitele celulare se multiplica incepind cu cele ce absorb radiatiile electromagnetice cu lungime mica de unda si finalizind cu cele ce absorb radiatiile cu lungime mare de unda (AND, Reticul Endoplasmatic+ribozomi, Cloroplaste, mitocondrii).
Similar are loc si multiplicarea celulelor procariote.

Legea memoriei prin efect histerezis
Cimpurile electrice primite de la organele de simt, datorita frecventei si intensitatii curentilor produc in mediile celulare ale maduvei si creerului o asa zis memorie datorita efectului de tip histerezis a moleculelor.
Fenomenul este similar pastrarii cimpului magnetic la Fe sub influenta curentului electric alternativ,

Legile absorbtiei spectrale a celulelor vii
Celulele vii absorb fiecare tip de radiatie prin utilizarea unui anumite structuri moleculare, macromoleculare, sau organit celular. Acest fapt respecta legile efectului fotoelectric: Modificind frecventa radiatiilor incidente se obtin electroni de alta energie. Astfel fiecarei radiatii ii corespunde o structura absorbanta (exemplu cristalele din ochi, specializate fiecare pe cite o frecventa – culoare – a spectrului optic).

Lege: Evolutia spectrala a organitelor celulare.
Orice radiatie ce trece peste un anume prag de intensitate,
considerat unitate de masura specifica, va crea prin evolutie in interiorul celulelor vii structuri absorbante. Aparitia organitelor se face de la cele ce absorb frecvente mari la cele ce absorb frecvente mici, neputind apare organite in afara acestei legi. Deci nu au existat celule mitocondriale!

Legea comunicarii biologice:
Celulele vii pot comunica intre ele prin impulsuri electromagnetice atit in lungul frecventelor (in intensitate, exemplu: culori), cit si perpendicular pe ele (un astfel de impuls face ca toate structurile rezonante din mediu sa perceapa si sa reactioneze similar. Astfel se explica de ce plantele comunica intre ele chiar daca sunt izolate de pereti din plumb!
Trebuie mentionat ca materia corpusculara ocupa pe spectrul electromagnetic doar o mica portiune (conform efectului electronului luminos).

Update in vineri, 19-06-20 12:53

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

Comentează
Share
Publicat de
Gheorghe Parascan
Taguri: calendar

Recent Posts

Explorează natura din jurul Bacăului: Trasee montane și echipamente de hiking esențiale

Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…

vineri, 22-11-24

Jocuri de noroc ciudate care au prins la public

Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…

miercuri, 20-11-24

Competiția Sportivă CUPA TRIUMF și-a depășit recordurile la Ediția a XIV-a

Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…

joi, 07-11-24

Zborurile internaționale din Bacău: descoperă cele mai căutate destinații

Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…

marți, 15-10-24

Testări medicale gratuite în Berești-Tazlău pentru depistarea bolilor oncologice

Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…

joi, 10-10-24

Performanțe remarcabile pentru C.S.M. Moinești la Campionatul Național de Powerlifting 2024

Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…

joi, 26-09-24

Acest website folosește cookies.