Judetul Bacau a participat la Forul Economic Moldo-Roman
In perioada 14-16 martie 2006, o delegatie a judetului Bacau alcatuita din oameni de afaceri si reprezentanti ai autoritatilor locale s-a deplasat la Chisinau pentru a participa la un For economic moldo-roman.
Aceasta actiune de amploare – au participat 4 judete din Romania cu 80 oameni de afaceri si 30 reprezentanti ai autoritatilor – a reprezentat o premiera in sfera relatiilor moldo-romane, autoritatile moldovene considerand ca este pentru prima data, de la castigarea independentei de catre Republica Moldova, cand exista o prezenta romaneasca atat de numeroasa si importanta la Chisinau.
Dintre actiunile care au avut loc enumeram Forul economic de la Chisinau si intalnirea cu oameni de afaceri de la Orhei, receptia oficiala oferita de Ambasada Romaniei in Republica Moldova, prin ES domnul Ambasador Filip Teodorescu, Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, vizita de lucru la Agentia Agroindustriala “Moldova-Vin”, agentie aflata in directa subordine a Guvernului moldovean, ca semn al importantei sale strategice pentru economia moldoveneasca; vizite la Fabrica de textile si la Fabrica de lactate din Orhei.
Discutiile bilaterale intre oamenii de afaceri romani si moldoveni au fost de succes, fiecare partener roman avand un numar de omologi, cu care s-au discutat posibile parteneriate. Numarul agentilor economici moldoveni a fost foarte mare, participand 108 firme.
Subprefectul Neculae Olaru a oferit o scurta prezentare a judetului Bacau, declarand ca Bacaul este deschis parteneriatelor economice si culturale.
AS Principele Radu a declarat ca prezenta romaneasca si moldoveana la Chisinau se face sub semnul prosperitatii in spatiul european, pentru ca “ a fi liber inseamna a fi prosper”.
Rolul acestor intalniri a fost de a aduce oamenii impreuna, facilitandu-le dialogul, urmand ca “rezultatul acesteor intalniri sa dea masura succesului”, asa cum a declarat AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.
Nu in ultimul rand, unul din succesele acestei delegatii a fost faptul ca reprezentantii judetului Bacau au avut ocazia sa dialogheze intr-un cadru mai informal, consolidandu-se astfel legaturile institutionale si inter-umane, atat de necesare construirii unui climat de incredere in judetul nostru.