Categorii: Învățământ

C.C.D. Bacău organizează şi în acest an şcolar Programul Naţional „Calculatorul şi Proiectele Interdisciplinare”, un program cu mare audienţă la nivelul judeţului Bacău

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, în colaborare cu Fundaţia EOS – Educating for Open Society România, cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Microsoft România, va implementa şi în acest an şcolar, programul de formare continuă, denumit generic Învăţarea Bazată pe Proiecte (IBP), destinat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

Varianta acreditată a acestui program se intitulează Calculatorul şi proiectele interdisciplinare, are ca principal scop utilizarea creativă a TIC la clasă, se desfăşoară pe parcursul a 60 de ore, fiind purtătoare de 15 credite profesionale transferabile.

Formatorii abilitaţi ai programului sunt: prof. – metodist Rodica Leonte, de la Şcoala cu Clasele I –VIII „Al.I.Cuza” Bacău, care este totodată şi coordonatorul acestuia, la nivelul judeţului Bacău, prof. Teodora Craus, inspector şcolar general – adjunct al I.S.J. Bacău, prof. dr. Teona Codreanu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, prof. Mariana Dumencu, directorul Şcolii cu Clasele I – VIII „Emil Brăescu” Măgura şi înv. Ana – Nicoleta Bucur, de la Şcoala cu Clasele I – VIII „Scarlat Longin” Dofteana.

În perioada imediat următoare programul va fi organizat în următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” Bacău, Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău, Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu” Bacău şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti.

Astfel, în viitorul apropiat, în judeţul Bacău, se vor desfăşura mai multe sesiuni de formare, care se doresc a fi o provocare adresată cadrelor didactice ce folosesc în mod inovativ TIC în timpul procesului educativ.

Datorită performanţelor înregistrate de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău în implementarea acestui program naţional şi ca urmare a promovării tehnologiei informaţiei în învăţământul modern în anul 2010, instituţia băcăuană a fost premiată de Microsoft România.

În acest context nu trebuie neglijat faptul că în anul şcolar 2010-2011, aproximativ 400 de cadre didactice din judeţ au parcurs şi finalizat cu succes acest curs.

Programul de formare are la bază două componente curriculare: Integrarea abilităţilor TIC în procesul de predare – învăţare, dezvoltat de Microsoft, în parteneriat cu International Society for Technology in Education (ISTE) şi Folosirea Microsoft Office în predarea bazată pe proiecte, dezvoltat de Microsoft, în colaborare cu ICT (Institute of Computer Tehnology), experimentat, adaptat şi localizat de către echipa de lectori ai Fundaţiei EOS România.

De asemenea, va fi valorificat potenţialul creator al dascălilor în explorarea şi utilizarea noilor tehnologii, cu scopul de a pregăti tinerii pentru viaţă într-o societate informaţională şi pentru Economia Bazată pe Cunoaştere.

Cursanţii îşi vor prezenta proiectele inovatoare în domeniul utilizării noilor tehnologii în procesul instructiv – educativ, cu accent pe interdisciplinaritate, pe munca în echipă şi pe învăţarea bazată pe metode inovative, cu speranţa că acestea vor fi apreciate şi recunoscute.

„C.C.D. Bacău a fost printre primele instituţii de profil din ţară care s-a angajat în acest mare proiect naţional.
Aşadar şi în acest an şcolar dorim să-l organizăm, mai ales că avem solicitări şi că beneficiem de expertiza unor formatori bine pregătiţi.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Prof. Gabriel STAN, Director C.C.D. Bacău

Update in duminică, 09-10-11 14:58

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Comentează
Share
Publicat de
Bacau Online

Recent Posts

Cum pot banale caserole din plastic, cu capac, să facă diferența în calitatea serviciilor restaurantelor?

Cum ne alegem restaurantul la care să servim masa? Pe baza căror criterii facem selecția…

luni, 13-05-24

De unde se mai pot cumpăra bilete pentru finala Cupei României din 2024

În acest sezon, Cupa României și-a respectat pe deplin renumele de „competiție a surprizelor”. În…

vineri, 10-05-24

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Acest website folosește cookies.