Autorul teoriei “oului stresat” vine la Bacău
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare va fi prezent la Bacău joi, 15 aprilie 2010, orele 13.00, la Sala Multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene „Costache Sturdza”.
Cu acest prilej va avea loc conferinţa cu tema “Alimentaţia curată sub presiunea chimizării şi contrafacerii”, cei prezenţi putând urmări expunerea membrului Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, urmată de lansarea cărţii acestuia: „Noua Ordine Alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?”, publicată recent.
Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi a stârnit recent un adevărat taifun în mass-media afirmând că ouăle provenite de la „găinile stresate“ ne pot îmbolnăvi. „Hormonii stresului produşi de găinile crescute în baterii nu dispar la gătit şi noi, oamenii, îi ingerăm fără să conştientizăm că stresul găinii devine stresul nostru“, declara recent Gheorghe Mencinicopschi în cadrul unei conferinţe pe tema ouălor de pe piaţa românească.
Afirmaţiile profesorului nu au rămas fără ecou. Producătorii din cadrul Uniunii Crescătorilor de Păsări din România îi cer daune în instanţă profesorului Gheorghe Mencinicopschi pe care îl acuză ca a dezinformat populatia şi a prejudiciat grav imaginea producătorilor de oua din România, ceea ce ar putea duce la distrugerea productiei autohtone de ouă. (O.F.)