În zilele cu temperaturi ridicate, suntem mai predispuşi la boli digestive, precum dizenteriile, toxiinfecţiile alimentare, botulismul sau îmbolnăvirea cu salmonella.
Medicii atrag atenţia că, în cele mai multe cazuri, aceste boli sunt provocate de igiena alimentară defectuasă.
Bolile digestive grave şi toxiinfecţiile alimentare se manifestă, în general prin febră de până la 39 de grade, dureri de abdominale şi de cap, însoţite de vărsături. În aceste situaţi este bine să consultăm medicul.
Menţinerea alimentelor la rece, spălarea mâinilor, a legumelor şi fructelor, folosirea apei potabile şi fierberea laptelui nepasteurizat sunt doar câteva măsuri care ne pot feri de bolile digestive.
Sursa: RTV
Update in miercuri, 18-07-07 9:49
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…
Acest website folosește cookies.
Comentează