Ani de liceu…în S.U.A.

S5000014
Miercuri, 16 noiembrie 2011, începând cu ora 13.00, Centrul “American Corner Bacău”, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, invită liceenii la o inedită prezentare a sistemului educaţional american.

Invitat special va fi Amanda Tulin, care va oferi participanţilor detalii referitoare la specificul învăţământului liceal american.

Oaspetele va evidenţia o serie de asemănări şi deosebiri privind viziunea metodică americană şi cea românească, felul în care elevii celor două culturi sunt motivaţi să studieze limbi străine, şi preferinţele în materie de universităţi şi specializări.
La toate acestea, se vor adăuga detalii din viaţa de zi cu zi a liceenilor de peste Ocean.

“După ce, prin videoconferinţa organizată marţi, 15 noiembrie a.c., Centrul „American Corner Bacău” le-a oferit liceenilor băcăuani şansa de a afla de la un profesor universitar american cum se obţine o bursă de studii la o universitate newyorkeză, mâine îi invităm să afle de la un tânăr american cum e să fii licean în S.U.A.”, ne-a declarat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului „American Corner Bacău”.

La activitate vor participa liceeni de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău, coordonaţi de prof. Cristina Stoica.
Seminarul face parte din seria de activităţi programate la Centrul „American Corner Bacău” cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Educaţiei (14-18 noiembrie 2011).

Amanda Tulin este voluntar Peace Corps şi îşi desfăşoară activitatea ca profesor de limba engleză la Şcoala cu Clasele I-VIII “Emil Brăescu” Măgura. Licenţiată a Universităţii din Missouri în biochimie şi biotehnologie, Amanda Tulin a lucrat în Saint Louis (Missouri), ca cercetător în biologie moleculară, oferind totodată ca voluntar, lecţii de engleză refugiaţilor internaţionali.

Prof. Gabriel STAN, Director C.C.D. Bacău

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.