În afară de evitarea expunerii îndelungate la soare în timpul orelor amiezii, o foarte bună protecţie împotriva caniculei este alimentaţia bazată pe legume, fructe şi peşte – sunt de părere specialiştii nutriţionişti.
Printre fructele şi legumele cele mai indicate pentru perioada caniculară se numără: grapefruitul, care ajută la eliminarea celulelor roşii bolnave şi ponderează colesterolul; ananasul şi ridichiile, care stimulează digestia; merele şi perele, care ajută la eliminarea toxinelor; afinele, care asigură o bună funcţionare a rinichilor; usturoiul, care, în afara calităţilor sale de antibiotic reduce tensiunea arterială şi previne riscul apariţiei cheagurilor de sânge; verdeţurile, care conţin antioxidanţi şi vitamina C.
Specialiştii recomandă de asemenea să se bea între 2-4 litri de apă pe zi, pentru hidratarea în permanenţă a organismului.
Pe caniculă nu sunt indicate: zahărul, untul, margarina, maioneza şi carnea sau cartofii prăjiţi. De asemenea, nu se recomandă alimente conservate şi semipreparate, cafeaua şi băuturile alcoolice sau băuturile acidulate.
Vezi alte articole utile pentru vremea caniculara.
Update in sâmbătă, 02-08-14 12:03
Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…
Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…
Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…
Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…
Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…
A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…
Acest website folosește cookies.
Vezi comentarii
Da, e bine cu alimentatia dar sa nu uitam ca mai sunt si palarii de soare si umbrele...