În afară de evitarea expunerii îndelungate la soare în timpul orelor amiezii, o foarte bună protecţie împotriva caniculei este alimentaţia bazată pe legume, fructe şi peşte – sunt de părere specialiştii nutriţionişti.
Printre fructele şi legumele cele mai indicate pentru perioada caniculară se numără: grapefruitul, care ajută la eliminarea celulelor roşii bolnave şi ponderează colesterolul; ananasul şi ridichiile, care stimulează digestia; merele şi perele, care ajută la eliminarea toxinelor; afinele, care asigură o bună funcţionare a rinichilor; usturoiul, care, în afara calităţilor sale de antibiotic reduce tensiunea arterială şi previne riscul apariţiei cheagurilor de sânge; verdeţurile, care conţin antioxidanţi şi vitamina C.
Specialiştii recomandă de asemenea să se bea între 2-4 litri de apă pe zi, pentru hidratarea în permanenţă a organismului.
Pe caniculă nu sunt indicate: zahărul, untul, margarina, maioneza şi carnea sau cartofii prăjiţi. De asemenea, nu se recomandă alimente conservate şi semipreparate, cafeaua şi băuturile alcoolice sau băuturile acidulate.
Vezi alte articole utile pentru vremea caniculara.
Update in sâmbătă, 02-08-14 12:03
În era tehnologiei, obținerea rapidă a unui credit online poate deveni soluția ideală pentru a-ți…
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Acest website folosește cookies.
Vezi comentarii
Da, e bine cu alimentatia dar sa nu uitam ca mai sunt si palarii de soare si umbrele...