Categorii: Învățământ

Alba-neagra cu demiteri la Inspectoratul Scolar Judetean

Cine se mai indoia de faptul ca profesoara Nadia Voicu, directorul Colegiului „Henri Coanda”, are prieteni fideli in Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) are toate motivele sa-si revizuiasca punctul de vedere.

Si asta din cauza ultimelor evenimente petrecute in seria de scandaluri care zguduie, de catva timp, fostul liceu industrial nr. 1.

Concret, ultima echipa de control a ISJ care a descins la „Coanda” a intocmit un raport in care se propune retragerea delegatiei de director profesoarei Voicu. O idee despre care inspectorul general Ovidiu Cojocaru spune ca nu este foarte nimerita.

Impinsa oarecum de la spate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MEdCT), conducerea Inspectoratului Scolar a trimis la Colegiul “Henri Coanda” o noua echipa de control.

Asta dupa ce, amintim, ministerul i-a dat dreptate, in cea mai mare parte, profesorului Gheorghe Manolache in seria scandalurilor care zguduie de ceva vreme fostul liceu industrial nr. 1.

Coordonata de inspectorul de management Dan Zaharia, echipa de control a trecut prin ciur si prin darmon activitatea, mai noua si mai veche, a directorului Voicu si, in final, potrivit unor surse din interiorul liceului, a intocmit un raport in care se propune, printre altele, retragerea delegatiei de director.

Foarte rezervat in declaratii dupa conflictul avut cu sefii Inspectoratului Scolar, inspectorul Dan Zaharia a evitat sa faca publice concluziile raportului de control, dar nu a infirmat ideea referitoare la retragerea delegatiei de director profesoarei Nadia Voicu.

„Ceea ce pot sa va spun este ca am fost in control la Colegiul «Coanda» in urma petitiei pe care domnul profesor Gheorghe Manolache a facut-o pe adresa ministerului. La final am intocmit un raport pe care l-am trimis domnului inspector general Ovidiu Cojocaru. Daca dansul doreste sa vi-l puna la dispozitie, e in regula, dar eu nu pot sa va spun mai multe”, ne-a declarat inspectorul Dan Zaharia.

Mai mare daraua, decat ocaua?

Am apelat la inspectorul general Ovidiu Cojocaru, care a sustinut ca nu a citit inca raportul comisiei de ancheta, dar spune ca varianta retragerii delegatiei de director in acest moment nu ar fi cea mai nimerita solutie.

„Ministerul a dat liber petru organizarea concursurilor de inspectori si directori. In aceste conditii, cel mult in trei saptamani sau o luna, vom organiza concurs pentru directori si directori adjuncti, ceea ce inseamna ca, oricum, doamna Voicu nu va mai fi director, pentru ca nu are voie sa mai participe. Apoi, ca sa schimbi un director cu o saptamana sau doua inainte de concurs nu rezolvi nimic. Nu stiu daca va dori cineva sa gireze functia pentru un timp atat de scurt. Ca sa numesc cu delegatie un profesor care ar vrea sa participe la concurs e riscant, pentru ca s-ar putea interpreta”, a opinat seful Inspectoratului Scolar.

In plus, acesta s-a aratat convins ca, data fiind marimea liceului, nu se pune problema sa nu se gaseasca candidati, lipsa acestora putand duce la prelungirea delegatiei de director a profesoarei Nadia Voicu.

Pensionat cu forta

Propunerea comisiei de ancheta de a o debarca pe Voicu din fruntea Colegiului „Coanda” nu are la baza doar faptele de arme legate de proiectele mai mult sau mai putin ortodoxe in care a fost bagat liceul sau conflictul cu profesorul Gheorghe Manolache. Directorul de la „Coanda” nu s-a oprit aici si l-a pensionat, cu de la sine putere, pe profesorul de matematica Constantin Marica.

„In primavara anului trecut, seful catedrei de matematica mi-a spus ca doamna Voicu vrea sa scoata postul meu la pretransfer pe motiv ca eu trebuie sa ies la pensie. Am crezut ca glumeste, dar m-am covins ca nu este asa. I-am spus de mai multe ori ca data de pensionare e 29 septembrie si, potrivit reglementarilor in vigoare, pot ramane la catedra pana la sfarsitul anului scolar in curs. Ea m-a linistit spunandu-mi sa nu-mi fac griji, pentru ca ore voi avea fara probleme. Bun bazat pe promisiuni, intre 1 si 15 septembrie am venit la scoala in fiecare zi. Surpriza a venit, insa, la inceputul anului scolar, cand m-am trezit fara ore”, ne-a marturisit profesorul Constantin Marica.

Acesta a fost trimis de Voicu fara nicio remuscare la Inspectoratul Scolar, pe motiv ca orele pentru pensionari sunt „impartite” de catre ISJ. Profesorul Marica nu a obtinut nimic de la Inspectorat, asa ca s-a vazut nevoit sa plece din scoala. La inceputul lui noiembrie s-a intors insa.

„Pe 5 noiembrie am primit acasa decizia de pensionare, in care scria negru pe alb ca in luna septembrie am fost somer. Atunci m-am dus direct la Voicu si i-am spus ca o dau in judecata daca nu-mi da bani pentru luna septembrie. Ce-i drept, s-a conformat si mi-a achitat salariul pana pe 29 septembrie si, in plus, mi-a dat si ore la doua clase, desi pana atunci imi tot spunea ca nu sunt ore suplimentare. Mai mult, am constatat, din spusele copiilor, ca cele doua clase nu facusera nicio ora de matematica in primele trei saptamani de scoala”, a mai spus profesorul Marica.

Cat priveste baza legala prin care a fost platit profesorul Marica pe luna septembrie, in conditiile in care, oficial, acesta era pensionar, aceasta este stiuta doar de directorul Nadia Voicu, care a fost imposibil de contactat.

Eduard Cucu
Sursa: Semne Particulare

Update in vineri, 27-02-09 1:17

Contributori - Alte surse

Comentează

Vezi comentarii

  • Dan Cojocaru ?Aveam alta impresie despre el M-am lamurit Ca e uns si el pana in gat...Altfel nu o lasa pe Voicu sa iasa la pensie ca un om cinstit ci ,dupa atatea dovezi.o demitea pe loc Daca pana si concluzia ministerului nu este luata in seama...

Share
Publicat de
Contributori - Alte surse
Taguri: ISJ Bacau

Recent Posts

Cum pot banale caserole din plastic, cu capac, să facă diferența în calitatea serviciilor restaurantelor?

Cum ne alegem restaurantul la care să servim masa? Pe baza căror criterii facem selecția…

luni, 13-05-24

De unde se mai pot cumpăra bilete pentru finala Cupei României din 2024

În acest sezon, Cupa României și-a respectat pe deplin renumele de „competiție a surprizelor”. În…

vineri, 10-05-24

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Acest website folosește cookies.