Elevii Liceului de Arta, premiati de catre Universitatea din Bacau
Joi, 10 februarie, a avut loc premierea elevilor sectiei de arta murala de la Liceul de Arta de catre conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru realizarea picturii din Corpul C al universitatii. Rectorul universitatii, prof.univ.dr.ing. Valentin Nedeff a dorit ca meritele participantilor la realizarea lucrarii, elevii prof. Katy Andrieș de la clasele a IX-a B si a X-a B sa fie recunoscute intr-un cadru festiv.
Reamintim ca in luna ianuarie s-au finalizat lucrarile la decoratia murala din incinta Universitatii Vasile Alecsandri, Facultatea de Litere realizata de elevii sectiei de arta murala de la Liceul de arta George Apostu.
Potrivit coordonatoarei proiectului, prof. Katy Andrieș, „proiectul are in vedere initierea in demersul estetic de apreciere si valorizare a artisticitatii si incorporarii acesteia prin arta murala in spatiul trait, in perimetrul arhitecturii bacauane. Educatia prin arta, in cazul acesta prin arta murala, urmareste sa ofere tinerilor experiente la nivelul vizualului altele decat cele ale mass-mediei nivelatore de gust estetic, sa contribuie la dezvoltarea mentala de citire a simbolisticii plastice.”
Spatiul vast al zonei de acces in incinta universitatii a fost oferit cu generozitate de conducerea facultatii, doamna decan prof. univ. Adriana-Gertruda Romedea. Pictura este produsul final al proiectului Arta murala pentru spatii ambientale bacauane, proiect initiat de prof. Katy Andries si implementat cu ajutorul grupelor de murala de clasa a IX-a si a X-a a Liceului de arta George Apostu.
Autoarea schitei de proiect care a fost transpus pe peretele universitatii este eleva Cociorva Eleny-Cristin care alaturi de colegii ei a transpus o metafora plastica a universului operei dramaturgice a marelui Vasile Alecsandri, figura emblematica pentru universitatea bacauana.
Acest proiect ofera perspective de afirmare a unei noi generatii de tineri artisti. Inca o data Liceul de Arta isi propune valorizarea patrimoniului imaterial – dar bogat spiritual – in slujba comunitatii si ii raspunde acesteia cu o nota specifica pentru identitatea culturala bacauana.