Astazi evreii sarbatoresc Revelionul

Evreii sarbatoresc anul 5771. De Rosh Hashana (Revelion), in mod traditional se canta la sofar (corn de bou) si credinciosii merg la sinagogi pentru rugaciune. E o noapte sfanta, urmata de Yom Harim (ziua judecatii) si Yom Kipur (ziua ispasirii pacatelor).

Nu exista o mancare traditionala speciala, dar se consuma neaparat mere, rodii si miere. Evreii nu lucreaza pana duminica si tot ce fac e sa sarbatoreasca si sa ureze rudelor si apropiatilor „Shana Tova” (La multi ani).

Toti spera si se roaga pentru liniste si pace. Israelul fost dintotdeauna un popor incercat, razboiul pare a fi infinit si poporul israelian a uitat notiunea de liniste. Acelasi lucru le dorim si noi. Spunem „Shana Tova” evreilor de langa noi si celor raspanditi prin lume.

One thought on “Astazi evreii sarbatoresc Revelionul

  • joi, 23-09-10 la 20:33
    Permalink

    Anul nou evreiesc nu este de loc de comparat cu „revelionul.”.
    Rosh Hashana este o sarbatoare religioasa care anul acest memoriaza 5771 ani dela creaziunea lumei intreaga evrei sau nu.
    Data este bazata in Biblia.

    Revelionul este o sarbatoare bazata pe nici un fapt istoric nici religios. Sa sarbatoreste revelionul cu alcol, muzica de dansat si reuniunii sociale fara rost religios nici moral.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.