Între “Drumul oaselor” si “Puntea suspinelor”

“Ajuta-ne Doamne sa ajungem cu bine pe malul celalalt!” – acesta este strigatul oamenilor din Paltinis – satul comunei Asau grav afectat de inundatiile din 2005 – atunci când afara se aduna nori grei de ploaie si portile cerului se deschid si apele cresc riscând sa duca cu ele firava punte care tremura deasupra apei, gata sa plece cu speranta oamenilor cu tot.

Asa s-a întâmplat si în urma cu doua saptamâni când satenii din Paltinis si numai ei, priveau îngrijorati norii tulburi si pantele muntilor – scaparea lor, daca apele ar fi iesit din matca si ar fi facut nenorocirea din urma cu doi ani

“Ajutati-ne sa ajungem acasa!” era si strigatul celor cincizeci de elevi care priveau cu spaima spre puntea ce înca mai facea legatura cu malul pe care erau casele lor. Rând pe rând au fost trecuti pe malul celalat…

“Aveti grija cu sicriul”…dupa durerea plecarii celui drag, acum urma groaza ca vor vedea cosciugul în apa….A fost trecut sub privirile îngrozite, de doi oameni, peste puntea ce sta sa se rupa…Un pas gresit si apa ar fi luat trupurile, amestecându-le destinul.

Oare câti astfel de ochi îngrijorati vor mai cauta sprijin fara sa-l gaseasca, acolo în mijlocul muntilor si al apelor, pâna când cineva va face pasul spre ei? Cât va mai dura pâna edilii îsi vor îndeplini menirea de a crea punti între oameni, legaturi între maluri, care sa nu dispara la prima rupere de nori?

Lenuţa Murariu
Sursa: Gazeta de Asau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.