Generalul Eremia Grigorescu şi-a primit pădurea înapoi

Un moştenitor din Franţa al generalului Eremia Grigorescu, eroul de la Mărăşeşti, se va îmbogăţi anul acesta cu 1400 de hectare de pădure din judeţul Galaţi.

Conducerea Direcţiei Silvice Galaţi din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva a anunţat că anul acesta aproximativ 3600 de hectare de pădure vor fi retrocedate foştilor proprietari sau moştenitori.

Mai mult de o treime din această suprafaţă va reveni unui moştenitor al generalului Eremia Grigorescu, care în momentul de faţă locuieşte în Franţa.

„Generalul Eremia Grigorescu are de luat 1.400 de hectare de pădure, cerere validată, pe raza comunelor Iveşti şi Umbrăreşti. Nu există nici o îndoială, pădurea există pe vechiul amplasament. Există un singur moştenitor al generalului – o persoană din Franţa, care şi-a exprimat dorinţa să lase pădurea în paza noastră”, spune Corneliu Anghel, directorul Direcţiei Silvice Galaţi.

Acesta a mai spus că o altă suprafaţă însemnată cu teren împădurit, 800 de hectare, va reveni în acest an Academiei Române.

Autor : Tudor NEACŞU, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.