Prima sedinta a Comisiei Judetene in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati

Luni, 30 ianuarie 2006, ora 10.00 la Sala Mare a Palatului Administrativ al Prefecturii Bacau, a avut loc prima sedinta a Comisiei Judetene Bacau in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati.

In cadrul sedintei s-au discutat diferite aspecte ale discriminarii de gen, prezentandu-se factorii ce duc la discriminare si masurile care trebuie luate, cu ajutorul institutiilor specializate din acest domeniu.

De asemenea, a fost aleasa in functia de vicepresedinte a Comisiei, doamna Ramona Chiriac, director la Cancelaria Prefectului.

Dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Prefecurii Bacau, concluzia acestei prime intalniri a fost ca egalitatea de sanse pe piata muncii, adica in spatiul public, nu poate fi realizata fara o actiune complementara in spatiul domestic, in urma careia munca depusa de femei pentru asigurarea bunastarii zilnicie a familiei sa fie valorizate si remunerate.

In acest sens, s-a prezentat buna practica a statului spaniol, in care munca domestica este considerata stagiu de cotizare si inclusa in pensie.

Aceasta prima intalnire si-a dorit sa creioneze cadrul teoretic al problemelor de gen, pentru ca toti membrii sa fie bine informati, pentru a lua decizii in cunostinta de cauza.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.