Proiect APDP pentru integrarea sociala a copiilor cu autism

APDP Bacau autism

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) derulează în anul şcolar 2013-2014, în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CŞEI) Bacău, proiectul educaţional de voluntariat „Mereu împreună”. Obiectivul proiectului este acela de informare, acceptare şi mobilizare la acţiune pentru sprijinirea integrării sociale a copiilor cu autism.

Beneficiarii direcţi sunt 50 de elevi atât preşcolari, cât şi din ciclul primar, 10 elevi voluntari, 18 cadre didactice şi 2 specialişti, iar beneficiari indirecţi vor fi familiile copiilor implicaţi în proiect şi comunitatea.

„Mesajul principal ce dorim să fie receptat la nivel comunitar este acela că „stimularea prin terapie timpurie are mari şanse de a aduce progrese şi chiar independenţa persoanei diagnosticată cu tulburare din spectrul autist”, a declarat d.na Carla Popa presedinta APDP.

Sărbătoarea de Halloween a oferit pretextul de a se organiza în data de 30 octombrie 2013, la CŞEI Nr.1 Bacău, prima activitate a proiectului, o activitate care să aducă bucurie copiilor mai mici şi mai mari, care în cadrul celor 3 ateliere de lucru: Dovleceii fermecaţi, Măscuţele vesele şi Coifurile vrăjitoarelor, au colaborat la realizarea unor deosebite obiecte însufleţite de mâinile lor harnice.

Copiii de la centrul şcolar i-au aşteptat cu nerăbdare pe voluntari iar aceştia au fost mândri că pot oferi ajutor şi sprijin unor copii speciali. A fost o atmosferă veselă, colorată cu bucurie, în care măscuţe, coifuri şi dovlecei au primit chipuri în culorile toamnei, iar expoziţia „Galeria lui Dovlecel” a reunit lucrările realizate, de toţi aceşti copii minunaţi, într-o zi însorită de toamnă.

Dorim să îi cunoaşteţi şi pe cei care prin implicare şi dăruire reuşesc să însenineze multe din zilele copiilor cu diferite deficienţe, făcând posibilă şi realizarea acestei activităţi: profesor Paduraru G., Ciobotaru A. şi Braga C. sub coordonarea dl. dir. Mazilu Cătălin. Alături de ei au fost doi specialişti psihologi din cadrul APDP şi 6 voluntari ai asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.