Despre Bacaul.ro

Dacă ziarul Bacăul a apărut pentru prima dată în 1876, site-ul nostru a fost lansat în decembrie 2005, în numai 2 ani Bacaul.ro devenind cel mai vizitat site de informații din județul Bacău.

Cu peste 35 de colaboratori ce și-au publicat de-a lungul timpului articolele pe site, mulți dintre ei Băcăuani de Seamă, Bacaul.ro a încercat mereu să aducă la cunoștința publicului idei alternative la curentele „main stream” din presa locală. Tot în spiritul aducerii la lumina a informațiilor mai puțin cunoscute am lansat și rubrica Vocea Bacăului, ce dă posibilitatea oricărui băcăuan să-și facă auzită vocea de către cititorii Bacaul.ro.

Secțiunea Sport.Bacaul.ro este de mulți ani locul preferat de întâlnire al pasionaților de sport local, având articole, fotografii și videoclipuri de la aproape orice competiție desfășurată la nivel local. Tot Sport.Bacaul.ro a fost singurul loc unde am găsit LiveScore si LiveText cele mai importante partide ale sportivilor locali, inclusiv cu deplasări în toată Europa, din Portugalia până în Suedia.

Mereu inovând când vine vorba de noutăți și tendințe în mediul online, Bacăul.ro a fost primul site local ce a oferit, încă din decembrie 2006, imagini transmise live pe internet din orașul Bacău.

Nu în ultimul rand, Bacaul.ro a fost ani de zile principala piață virtuală din județ, utilizată de majoritatea băcăuanilor cel puțin o dată pentru cumpărarea unei mașini, a unui apartament sau teren, pentru găsirea unui loc de munca, pentru anunțuri de mica publicitate în general. Lansata în martie 2004, inițial ca site distinct, secțiunea de mică publicitate nu a avut concurență în mediul online local. De altfel, câteva ziare din Bacău obișnuiau să își completeze paginile tipărite de mică publicitate cu cele mai proaspete anunțuri de pe Bacaul.ro.

Despre ziarul „Bacăul”

Periodicul Bacăul a apărut pentru prima dată în 19 mai 1876, fiind tipărit în acel an până în decembrie.

Bacăul de la 1876, fondat de d-nii Constantin Platon, D. Lupasc, Dumbravă, Șt. G. Constandachi, D. Andriesco, N. Dragoevici, Ciril Sevastian și Atanasie Berescu avea în program principiul ca numai suveranitatea poporului liber și sincer consultat să dirijeze toate afacerile statului.
(Sursa: Renașterea Bacăului, 11 ian. 1888)

Apariția sa a fost reluată ca „Jurnalul Partidului Liberal” începând cu 12 martie 1880 și până în 1883, precum și pentru o scurtă perioadă între 1-23 ianuarie 1888.
Redactor: I. Gh. Theodore;
Adminstrațiune și redacțiunea în casele d-lui I. Gh. Theodore, Mahalaua Bunei-Vestiri;
Tipografia Tăutu.

La 6 mai 1880 avea ca moto: „Adevărul și nimic decât adevărul”.

În anul 1888 denumirea sa devine „Bacăul, ziar național-liberal„.

Ziarul Crainicul, ce s-a născut la Bacău în 1904, în articolul program din fruntea primului număr mărturisește că inițial intenționa să se numească Bacăul dar s-a renunțat pentru că unii îl interpretau în mod malițios: „ne-am găsit Bacaul!”.

O nouă apariție săptămânală a avut loc între 13 noiembrie 1905 și 2 iulie 1906, având formatul de 48×33 cm: Bacăul. Politică, Sociologie, Finanțe, Științe și Litere.
Director si proprietar: Nicolae Donici;
Tiparit de H. Margulius;
Redactia: Str. Răsboieni, nr. 1.
De la 27 noiembrie adaugă la subtitlu și cuvintele „Publicațiuni oficiale, judiciare, administrative și financiare”. Ziarul e scris in bună parte de N. Donici, la partea literară colaborând: Gr. Ventura, D. G. Nanu, N. A. Bogdan.

Între 27 aprilie 1924 și 31 ianuarie 1944, apărând duminica și cu redacția la adresa str. Bacău-Ocna nr. 15, reapare Bacăul. Ziar agricol, industrial, comercial și al intereselor generale.
Istoric proprietar:
Tache Floareș: 1 feb. 1926 – 15 mar., 9 apr. – 13 iun. 1926.
Proprietatea Societății Anonime Bacăul: 6 iun. 1938 – 6 feb. 1939.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.