Aleşii băcăuani incompatibili încep să-şi piardă funcţiile

Mandatul viceprimarului comunei băcăuane Prăjeşti, Ştefan Antochi, a fost suspendat la sfârşitul acestei săptămâni după ce, în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, s-a descoperit că acesta se afla într-una din situaţiile de incompatibilitate prevăzute de Legea 161-2003, fiind atât administrator cât şi ales local, informează corespondentul Amos News.
Prefectul de Bacău, Gabriel Berca, ne-a declarat că a semnat ordinul de constatare a încetării de drept a mandatului de viceprimar eliberat pe numele lui Ştefan Antochi ca urmare a unei propuneri în acest sens venită din partea secretarului comunei Prăjeşti.

„Există şi alte situaţii asemănătoare care se află în analiza departamentului juridic al Prefecturii Bacău. Este vorba, de exemplu, de situaţia unor aleşi locali din comunele Agăş, Moineşti sau Palanca, precum şi de cea a lui Constantin Scripăţ, viceprimarul municipiului Bacău”, a adăugat Gabriel Berca.

Prefectul de Bacău a mai precizat că în paralel cu verificările făcute de juriştii Prefecturii Bacău, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a demarat verificările în cazul aleşilor locali suspectaţi de fals în declaraţii.

Mai exact, a acelor aleşi locali care nu au precizat în declaraţiile de interese că în paralel cu funcţiile deţinute în administraţia publică locală mai deţin şi calitatea de administrator în cazul unor societăţi comerciale.

Autor : Mircea TÎRNOVEANU, Amos News

3 comentarii la „Aleşii băcăuani incompatibili încep să-şi piardă funcţiile

  • joi, 16-11-06 la 19:49
    Permalink

    Excelent!De ce s-a taraganat asa mult?Dl. Prefect de Bacau, nu a citit sau nu a auzit de excrocheriile facute de primarul,viceprimarul si chiar de secretarul Primariei municipiului Moinesti? Sincer,nu cred ca se v-a lua vreo masura,doar „praf in ochi”.

    Răspunde
  • marți, 09-01-07 la 12:22
    Permalink

    Probabil domnul in cauza nu a fost asa „util”si de aceia a cazut.
    Sunt multe cazuri de „incompatibili”aparuti in presa dar au fost lasati in functiile inalte deoarece cineva are nevoie de serviciile acestora.
    Lista este inca valida si cine stie ,fiecare dintre cei nominalizati vor pica in plasa celor de la Bucuresti in urma sesizarilor facute de cetateni,fiind in prezent o chestiune de timp.

    Răspunde
  • marți, 09-01-07 la 22:22
    Permalink

    „Nimeni nu e mai presus de lege”
    Ziarele au publicat lista demnitarilor incompatibili la acea vreme,ba mai mult dupa declaratile facute primarul dintr-o comuna era incompatibil din 2003 cand era viceprimar in comuna Nicolae Balcescu.
    Secretarul comunei a facut sesizare la prefectura sa analizat situatia ,in cele din urma cel in cauza a ramas compatibil.
    Am intrat in UE si speram ca cei in drept vor incerca sa-si insuseasca legislatia europeana ba mai mult sa aplice corect legea indiferent cine este in cauza sau mai bine zis sa nu protejeze pentru anumite interese fie ele si POLITICE.
    Presa are datoria de a arata ADEVARUL indiferent cat de crud este acesta pentru ca cetatenii sa-si faca o parere asupra alesilor,in cele din urma existand posibilitatea de a indrepta alegerea facuta la urmatoarele alegeri democrate.
    Opinia publica trebuie sa ia amploare sa aiba curajul sa spuna lucrurilor pe nume nu pe la colturi de strada sau mai bine zis in soapta .
    Am uitat ca ne-am nascut cu calitati,am uitat sa fim morali ,am uitat de etica ,vrem sa fim europeni,dorim sa ne trezim din somnolenta adanca de ani de zile ,avem nevoie de generatia tanara sa ne reprezinte in viitor la orice nivel si poate atunci unii dintre noi care vrem si cerem dreptate celor care ne conduc vom fi multumiti in sine ca am fost intelesi.
    Avem drepturi din moment ce ne-am nascut dar si obligatii ,una dintre ele ar fi sa veghem daca legea se respecta deoarece traim in comunitate nu in JUNGLA .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.