În urmă cu două zile, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a primit o factură eliberată de o firmă de asigurări din Germania. Suma de plată era de 370 de euro şi reprezenta contravaloarea unui transport cu ambulanţa pentru o oneşteancă.
Femeia se afla în Germania cînd a avut nevoie de ajutor şi, pentru că nu a avut card european de sănătate, este bună de plată.
Purtătorul de cuvînt al CJAS, Mihai Ichim, a declarat că, indiferent de caliatea de asigurat pe care o au în ţară, cei care pleacă în ţările UE vor scoate bani din buzunar pentru orice serviciu medical dacă nu au acest card european.
Sursa: Evenimentul
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Vezi comentarii
Dar cardul european de sanatate de unde sa-l ia lumea? Taxele care le platesc oamenii la ce le platesc? Statul ar trebui ca din bugetul facut cu banii dati de oameni, sa fie asigurati si in CE, tinand cont ca preturile sunt ca in CE, taxa de inmatriculare este mai scumpa ca in CE. In Italia, Inspectoratul Sanatatii a dat la toti cetatenii italieni si straini cu pemis de soggiono, cardul de care se vorbea mai sus. Vrem sa fim in Ce, dar cand este de pus mana la buzunar spunem oamenilor sa-si platesca singuri asigurarea medicala.