Astazi dimineata am primit un articol din Ziarul de Bacau, intitulat, simplu „Jurnalul unui informatician„. Dupa primele paragrafe am crezut ca e vorba fie de o ironie la adresa informaticienilor in general, fie de o parabola pe care inca nu o intelegeam. Pe masura ce am inaintat in pagina, am descoperit trista realitate: autorul, complet analfabet intr-ale informaticii, impartasea din ignoranta sa confratilor bacauani.
Dupa ce explica pentru mase ce este un informatician („… o persoana ce stie sa umble pe calculator, o sursa de muzica, filme sau jocuri”), autorul trece la elemente de hardware („generatia noua de astfel de monitoare vor cauza in decurs de aproximativ sapte ani de folosinta, otravirea prin singe”), mentioneaza aplicatii ale informaticii, cum ar fi „digitizarea informatiei inregistrate pe banda neagra”, si culmineaza cu o explicatie a ce inseamna informatica: „combinatii diferite (11101100 sau 11101010) sint ‘caramizile’ ce formeaza un ‘zid’ de informatie, care impreuna cu alte ‘ziduri’ formeaza o ‘cladire, ce impreuna cu alte ‘cladiri’ formeaza un ‘cartier'”.
Spre sfarsit, autorul este cuprins de o resemnare mioritica („entitate asa de complexa, incit un informatician foarte bun o poate intelege doar pina la subdiviziunea de cladire, mai mult de atit depasind capacitatea umana de intelegere sau memorare”), deplangand programatorii angajati la firme precum Siveco sau Microsoft pentru faptul ca trebuie sa lucreze ziua, in loc sa lucreze noaptea („un proiect poate fi lucrat si noaptea de un programator, lasindu-i restul zilei liber, dar pe de alta parte lucrul la birou nu permite acest lux” [e.k: de dormit cand dorm?!])
In final, dupa ce descrie tabieturile obligatorii ale informaticienilor („un informatician angajat va prefera intotdeauna sa lucreze acasa”), autorul termina intr-o nota pozitiva, mentionand suma de „3.000 de dolari sau de euro pe luna” ca un minim probabil pentru un informatician in strainatate.
Mi-ar trebui multe pagini ca sa clarific aberatiile si inexactitatile pe care Alexandru Nechita le-a comasat intr-un articol atat de scurt. Probabil ca singurul adevar din articol este ca „La mare cautare sint romanii ce dau dovada de o inteligenta”. Asta asa este, domnul meu!
Sursa: Eduard Koller, Redmond WA, USA – toate drepturile rezervate.
Update in vineri, 27-02-09 1:37
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…
Acest website folosește cookies.
Comentează