Potrivit normelor de mediu care s-au înăsprit o dată cu aderarea la UE, proprietarii de maşini sunt obligaţi să ducă uleiul uzat la un punct de colectare.
Cei care încalcă noile reguli europene riscă amenzi destul de usturătoare. Sancţiunile merg de la 100 până la 500 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 7.500 până la 10.000 de lei în cazul persoanelor juridice.
„Având în vedere reglementările în vigoare referitoare la gestionarea uleiurilor uzate, au apărut o serie de obligaţii ce trebui respectate, începând de la persoanele juridice care introduc pe piaţă uleiuri auto şi industriali şi până la cetăţeanul de rând care deţine uleiuri uzate.
Astfel, deţinătorii de uleiuri uzate au obligaţia de a le preda agenţilor economici care comercializează uleiuri şi lubrifianţi sau unor colectori autorizaţi.
La rândul lor, persoanele juridice care comercializează uleiuri şi lubrifianţi auto sau industriali au obligaţia să colecteze, cu titlu gratuit, uleiul uzat de la clienţii proprii, în limita cantităţii achiziţionate”, explică Mariana Nan, consilier departamentul deşeuri, în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov.
Autor : Mirela LEONTE, Amos News
Update in miercuri, 17-01-07 11:26
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…
Acest website folosește cookies.
Comentează