La cabinetele medicilor de familie din Bacau s-au inregistrat multi pacienti cu toxiinfectii alimentare.
Atât medicii specialisti cât si cei din medicina de familie au obligatia sa avertizeze pacientii pentru respectarea urmatoarelor reguli:
– evitarea prepararii alimentelor cu mai mult de 2-3 ore înaintea consumului, în cazul în care nu se pot asigura conditiile de temperaturi necesare pastrarii alimentelor preparate;
– asigurarea pastrarii alimentelor la temperaturi de 4 – 80 C, în cazul alimentelor ce vor fi consumate la mai mult de 2 – 3 ore de la preparare (refrigerare);
– consumarea alimentelor pregatite pentru sugari imediat dupa prepararea lor, fara a fi reîncalzite sau pastrate la frigider;
– evitarea contactului între alimentele nepreparate si cele preparate;
– întretinerea curateniei tuturor suprafetelor bucatariei.
Alte recomandări:
– spălarea legumelor şi fructelor înainte de a fi consumate;
– evitarea consumării alimentelor vândute pe stradă, precum îngheţata, prăjiturile, produsele de patiserie, micii;
– fierberea laptelui, în cazul în care acesta nu este pasteurizat.
Informatia Bacaului
Update in miercuri, 06-06-07 9:52
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Comentează