O fabrică de sănătate venită în sprijinul oamenilor direct din natură este anghinarea (ce este cunoscută mai nou şi la noi în ţară sub denumirea de alcachofa). Folosită atât ca aliment cât şi ca plantă decorativă, aceasta are certe virtuţi terapeutice, demonstrate de studii ştiinţifice.
Corpul elimina toxinelele prin transpiratie, excretie renala, dar şi prin metabolizarea/neutralizarea substanţelor nocive in ficat. Anghinarea intervine in ultimele două procese de detoxifiere, prin mentinerea fluxului renal şi stimularea regenerării celulelor hepatice.
De asemenea, ceaiul din aceasta planta maximizează producţia de urină şi favorizează eliminarea toxinelor şi a ureei din ficat şi rinichi. Mai mult, au fost demonstrate rezultate deosebite in optimizarea tranzitului digestiv, precum şi în fermentaţii intestinale, colite, constipaţie, vărsături, enterite şi lipsa poftei de mâncare.
Totodată, substanţele active din anghinare favorizează buna funcţionare a vezicii biliare prin reglarea secreţiei şi scade colesterolul. Mai mult, radacina acestei plante este bogată în inulină, aspect ce ajută la menţinerea unei flore intestinale sănătoase.
În momentul în care mecanismele de funcţionare a organismului sunt optimizate iar detoxifierea se produce, unul dintre efectele benefice produse este slăbirea.
Consumată în stare proaspată, anghinarea are certe valente curative pentru boli precum migrenele, diabetul, hemoroizii ori diareea cronică.
O altă formă de utilizare a anghinării este tinctura.
Aceasta se fabrică în casă, prin amestecul dintre o sută de grame de plantă marunţită cu o jumătate de litru de alcool alimentar de 70°, care se lasă la macerat două săptămâni. Tinctura rezultată se consumă înainte de mesele principale.
Toate aceste efecte benefice pot fi concentrate prin extragerea farmaceutică, în medii sterile, a substanţelor active conţinute de anghinare (alcachofa).
Se va obţine astfel un produs atestat – pastile de slăbire pe care le veţi putea consuma cu încredere, şi care vă vor ajuta să ajungeţi în scurt timp la forma fizică şi psihică pe care o doriţi.
Citeste mai multe articole despre metode de slabire pe Sanatate-Curata.com
Update in sâmbătă, 05-08-17 15:48
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Comentează