Lemnul trebuie sa fie uscat, iar acest proces dureaza apropximativ 3 luni – 1 an, in functie de esenta si conditii climatice. De asemenea, el trebuie sa fie stocat la adapost de intemperii, de preferat expus la vant.
Printre speciile de o calitate buna se numara stejarul, fagul, carpenul, frasinul sau mesteacanul. Speciile tari de foioase sunt cele mai apreciate pentru incalzirea domestica, cu exceptia castanului care se sparge atunci cand arde. Speciile moi de foioase si rasinoasele ard foarte repede. Daca nu sunt stocate in conditii optime, ele se degradeaza rapid. Carpenul are o putere calorica foarte ridicata, arde timp indelungat si furnizeaza o flacara frumoasa.
Cu toate acestea, lemnul de foc ideal este considerat a fi cel de fag datorita unei puteri calorice foarte ridicata. O varianta eficenta este data si de catre peleti insa utilizarea lor depinde foarte mult de tipul de arzator utilizat.
Pentru seminee, se recomanda utilizarea mesteacanului, avand o flacara clara, frumoasa si are o aroma placuta. De asemenea, lemnul de mesteacan arde rapid.
Mai multe informatii despre achizitionarea lemnului de foc pot fi consultate pe site-uri de profil, precum AfaceriLemn.ro.
Update in miercuri, 05-03-14 16:27
„Era mai bine înainte. Ni se dădeau case, serviciu, aveam siguranța zilei de mâine…”. Vorbe…
Pariurile live au castigat rapid popularitate in randul pasionatilor de jocuri de noroc online.
Tot ceea ce vine să ne simplifice efortul pentru a face anumite lucruri și oferă…
Tu erai conștient de faptul că mai bine de 60% din aroma cafelei se pierde…
„TESCANI, loc binecuvântat” este titlul expoziției de excepție organizate de Centrul de Cultură „George Apostu”…
Alegerea semințelor potrivite este primul pas spre o recoltă bogată și sănătoasă.
Acest website folosește cookies.
Comentează