Categorii: InternationalSocial

Romancele din Italia si Anglia vin sa nasca acasa

Mai mult ca oricand, in ultimii ani, la Maternitatea Bacau se inregistreaza un numar record de femei care vin din strainatate si s-au programat pentru a naste in unitatea sanitara bacauana.
Plecate la munca in Italia, Anglia sau Spania, bacauancele au ajuns sa-si programeze o sarcina pentru a beneficia de o asigurare medicala gratuita. Ele isi concep copiii “afara” in asa fel incat vara, cand in general se intorc acasa, sa nasca pe bani putini sau chiar gratuit la Maternitatea Bacau.

“Se prezinta dinainte de Craciun sau de Pasti si se programeaza sa nasca la noi, au spus medicii din unitatea spitaliceasca bacauana. Sunt cam cinci-sase cazuri pe luna, in special in perioada verii. Cele mai multe femei gravide care opteaza sa aduca pe lume copilul lor in Bacau lucreaza in Italia sau Anglia, insa am avut femei si din Canada sau Irlanda”.

Dincolo nasterea costa enorm, aici totul e gratuit

Explicatia fenomenului este aceea ca in tarile amintite nu se mai acorda nici un avantaj (locuinta sociala, indemnizatie de nastere si de crestere a nou-nascutului, asistenta medicala pentru acesta etc.) mamei imigrante si copilului acesteia. In plus, asistenta la nastere este foarte costisitoare.

In Occident, o nastere supravegheata medical si dusa la termen costa cel putin 8.000 de euro, chiar si daca intre timp ai primit rezidenta si beneficiezi de asigurare de sanatate. La noi, daca esti asigurat medical, nasterea nu te costa nimic.

Mii de euro si pentru alte tratamente

Preturi extrem de piperate sunt si in cazul unui avort. In Anglia, de exemplu, intreruperea unei sarcini este trenata (in ideea ca femeia sa fie determinata ca in cele din urma sa renunte la intentia ei), iar fiecare consultatie trebuie platita cu cateva sute bune de euro. Numai un chiuretaj poate sa ajunga la circa 800-900 de euro.

Dar, in general, tratamentul oricarei afectiuni este extrem de costisitor in Occident. De aceea, din ce in ce mai multe femei, dupa ce au confirmarea in strainatate a diagnosticului pus de medicii specialisti, lucru care se intampla in marea majoritate a cazurilor, se intorc la Maternitatea Bacau.

Sursa: Roxana NEAGU, Observator de Bacau

Update in joi, 06-11-14 17:23

Contributori - Alte surse

Comentează

Vezi comentarii

  • Nasterea in maternitatile occidentale a absolut gratuita.:)))Pur si simplu exagerezi, draga ziarist...

  • din anglia tot ce se poate sa vina femeile sa nasca in romania . Eu stau in Italia si nu se plateste nimic daca ai contract de munca in regula, daca nu ai permis de sedere cu atit mai putin

  • nu e exagerat,e pur si simplu o minciuna.In Italia E TOTUL GRATUIT inclusiv asistenta medicala a mamei si copilului dupa nastere.Iar copilul devine cetatean italian.

  • Fereasca Domnul ... cat se manipuleaza poporasul ala...mi se face inima cat un purice cand ma gandesc...Taiati-o de acolo si nu mai pierdeti timpul facand sluga la corciturile alea care conduc tara.deja am pierdut teritoriile alea ani si ani in urma.(Doar romanii get beget or sa ma inteleaga...)

  • opriti ziaristii mincinosi si incompetenti nu-i lasati sa va manipuleze.Mai mult de jumatate din raul acetei tari se datoreaza minciunii si incompetentri deci si acestor ziaristi .

  • Statele din UE asigură şi medicamentele mamelor

    Pe lângă ajutorul acordat la naşterea copilului, mamele, care sunt asigurate la casa de asigurare de sănătate din statele Uniunii Europene, primesc şi alte prestaţii de graviditate şi maternitate:

    - consiliere medicală şi sprijin prin moaşe;
    - asigurarea medicametelor şi a echipamentului de sănătate;
    - naştere staţionară;
    - îngrijire la domiciliu;
    - ajutor în gospodărie.

  • Ziarista neinformata! In occident ti se asigura asistenta medicala gratuita, nu inteleg de unde necesitatea de a descrie mamele romanace ca fiind profitoare, sa iti fie rusine!

  • este o minciuna, nu se plateste nimic aici la nastere si in plus beneficiezi de o ingrijire mult mai buna ca in tara,in plus in tara nu te baga in seama daca nu le dai spaga.... rusine

    • depinde draga carmen..am prietene care au nascut in italia si au fost batjocorate in ultimul hal..deci mai degraba prefer sa nasc in tara si sa dau spaga dar sa fiu tratata ca o printesa si copilul meu la fel

  • eu tot nu inteleg pana la urma?daca in momentul in care sunt la o facultate la distanta sau fr beneficiez de indemnizatie copil?cand si in ce moment?dar daca am 10 luni lucrate si nu 12 beneficiez?

  • maaaaaaaaai,terminati cu minciunile,eu sunt in portugalia de 5 ani dupa 4 ani am ramas iara acum gravida am 3 luni pana acum am facut un eco si un set de analize pe langa am mai avut si 2 consulte la medica de familie.nu am platit nika ,dc vreti sa stiti voi cei care aberati este totul gratuit nici macar 2 centi ce am platit pana acum 7 euro pe cateva seturi de vitamine si acelea la juma de pret.este totul gratuit si pana face bebe 6 luni inclusiv nasterea si nu se compara cu ce este in ro.nu se mai pune ca eu nu platesc sanatate aici si nici nu am ct de munca la magazinul care lucrez ca vanzatoare,nu se mai pune nici ca la nastere se plateste 2000 de euro,de la statu portughez.numai ca eu vreau sa nasc acasa pt ca este fam sa ma ajute nu neaparat ca sa nasc in spitalele din tara ca stiu bine ce este acasa.bafta mamicilor din toata lumea

Share
Publicat de
Contributori - Alte surse
Taguri: stranieri

Recent Posts

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Dezlegari de post în condiţiile vieţii de azi

Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…

joi, 04-04-24

Ghidul suprem pentru scaune cu rotile manuale

A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…

joi, 04-04-24

Acest website folosește cookies.