Marie Jeanne Ion îşi negociază ‘eliberarea’ de la Prima TV (7 plus)
Deveniţi celebri în urma terifiantei experienţe trăite în Irak unde au fost ţinuţi ostatici de teroriştii irakieni, Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci s-au retras o perioadă din viaţa publică deoarece nu mai suportau extrordinara presiune exercitată asupra lor. Dar iată că Marie Jeanne Ion îşi pregăteşte, se pare, o revenire spectaculoasă în meseria care a consacrat-o, şi anume, aceea de reporter. Marie Jeanne a fost, miercuri, la sediul Naţional TV, unde s-a aflat pentru negocierea unui post în cadrul departamentului de ştiri.
Copos, urmărit penal (Adevărul)
Vicepremierul George Copos este cercetat de DNA pentru evaziune fiscală, iar reprezentaţi ai Loteriei Naţionale pentru abuz în serviciu, conform unor surse judiciare. În acelaşi dosar mai este cercetat penal şi un asociat de la ‘Ana Electronic’, Rosa Giulio Giussepe. Prejudiciul estimat de anchetatori ar fi de peste 1,5 milioane de euro şi ar avea legătură cu supraevaluarea mai multor spaţii comerciale. ‘Ana Electronic’ ar fi vândut la preţ supraevaluat 38 de spaţii comerciale către Loteria Naţională. Valoarea de vânzare ar fi fost de 6 milioane de euro. Copos nu a fost audiat până în prezent. Constituţia spune că în cazul în care un membru al guvernului este urmărit penal, preşedintele României îl poate suspenda din funcţie.
Sfat de taină – Tăriceanu s-a întâlnit cu Stoica (Jurnalul naţional)
Preşedintele PNL Calin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit ieri seara cu predecesorul lui la şefia partidului, Valeriu Stoica, după o lunga perioada în care relatiile dintre cei doi au fost apoape glaciale. Initiativa întâlnirii a apartinut lui Tăriceanu, dar a fost ‘provocata’ de scrisoarea deschisa trimisa de Stoica conducerii PNL prin care cerea discutarea, în toate structurile partidului, subiectului fuziunii cu PD. Stoica ne-a declarat ca discutia a vizat strategia PNL, inclusiv tema fuziunii cu democratii. ‘Discutia nu a ajuns la detalii, a fost doar exploratorie, pentru a vedea cum putem gasi o viziune comuna’, a precizat Stoica, adaugand ca a cazut de acord cu Tăriceanu ca este neceasra unificarea fortelor de dreapta.
Cine a furat dosarul ‘Năstase’? (Evenimentul zilei)
‘Evaporare’. Surpriza de proportii în cazul anchetei deschise de Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor în 1999, cu privire la tranzactia bancara de 400.000 de dolari operata în contul Danei Năstase. Documentele de cercetare intocmite de specialistii institutiei, care faceau referire la provenienta sumei depuse de Sorin Tesu (cel ce avea sa devina şef de cabinet al lui Adrian Năstase) în contul sotiei fostului lider PSD, au disparut pur şi simplu! ‘Evenimentul zilei’ a publicat, în premiera, povestea dosarului deschis de ‘Spalarea Banilor’ încă de acum o săptămâna.
Ancheta. Conducerea oficiului a inaintat o sesizare acum doua zile Parchetului General, reclamand disparitia sau distrugerea unor documente din dosarul Danei Năstase. Surse oficiale din cadrul institutiei ne-au declarat ca, din cercetarile proprii intreprinse după publicarea în EVZ a unui articol pe acest subiect, a rezultat ca ultimele actiuni intreprinse în raportul disparut s-au facut în anul 2001, adica după venirea PSD la putere.
Eurosocialiştii nu-i plâng de milă lui Năstase (Cotidianul)
Germanul Jo Leinen, europarlamentar al Partidului Socialist European şi şef al Comisiei de Afaceri Constitutionale din Parlamentul Europei, comenteaza pentru ‘Cotidianul’ semnificatia investigatiilor demarate impotriva a doi lideri PSD, Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu.
Dar Năstase nu s-a retras din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Credeti ca ar trebui sa facă acest lucru?
Exista mai multe culturi în Europa, în aceasta privinta. în unele tari, te retragi cind se dovedeste ca esti vinovat, în altele, cind exista doar suspiciuni ca ai facut greseli. în Germania, presiunile ar fi imediat foarte mari şi ai fi nevoit sa renunti la funcţie. Nu definitiv, dar pe perioada cercetarilor ar trebui sa fii suspendat din funcţie. Asta pentru ca, asa cum e în cazul partidului, asa e şi în Parlament: nu institutia este cea care trebuie sa aiba de suferit. şi în Scandinavia, Marea Britanie şi Olanda, unde cultura politica este foarte riguroasa şi corecta, dacă un politician este suspectat de corupţie, se retrage imediat din funcţie, până când se clarifica situatia. Iar dacă acuzatiile se dovedesc adevarate, el nu-si mai poate continua cariera politica.
Dana Năstase, suspectată că face miliarde din atestarea chelnerilor şi a portarilor (Averea)
Familia Dana şi Adrian Năstase sunt suspectati ca ar patrona din umbra Centrul National de Invatamant Turistic (CNIT), situat în Complexul Hotel Parc -Turist. CNIT, asociat în participatiune cu o obscura firma controlata de familia Năstase, este singura institutie acreditata de stat pentru acordarea atestatelor necesare lucratorilor în domeniul turismului. Toti ghizii, bucatarii, cofetarii, carmangerii, patiserii, chelnerii, receptionerii, ospatarii, barmanii, femeile de serviciu, spalatoresele, portarii etc. trebuie sa aiba acest atestat.
Schimbarea ministrului Dobre rămâne pe agenda PD (Evenimentul zilei)
Schimbarea ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, ar putea fi rediscutata, luni, de liderii PD, afirma surse din conducerea partidului.
Doi apropiati ai lui Traian Basescu sunt în carti pentru a prelua postul lui Dobre: Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei şi deputatul de Constanta Laurentiu Mironescu, fost ofiter de marina şi comandant de cursa lunga.
Metoda Orban de a cuceri Capitala (Cotidianul)
Viceprimarul Bucurestiului, Ludovic Orban, ar vrea ca în 2008 bucurestenii sa aleaga doar primarii de sector şi membrii consiliilor locale, iar primarul general sa fie desemnat de acestia. Adriean Videanu este de alta parere, vrea primar general ales şi primari locali numiti.
Verestoy Attila învârte milioane de euro pe bursă şi milioane de forinţi în străinătate (Adevărul)
Vicepreşedintele Comisiei SRI, senatorul Verestoy Attila, este printre cei mai bogaţi parlamentari ai României, după cum arată şi ultima sa declaraţie de avere, publicată luna aceasta pe site-ul oficial al Senatului. Cunoscut drept magnatul pădurilor, stăpânul televiziunilor din Secuime şi unul dintre patronii tichetelor de masă, Verestoy a acumulat o avere estimată la 50 de milioane de dolari. În prezent, mai are obiceiul să se joace şi pe piaţa de capital, împreună cu fiul său, care este broker.
CEC, vândută după reţeta BCR (Jurnalul naţional)
Privatizarea CEC s-ar putea face după reteta BCR. ‘S-ar putea sa fie interesant sa folosim şi pentru CEC o astfel de formula. Nu este o decizie luata în acest sens’, a anuntat ieri premierul Calin Popescu Tăriceanu, facand referire la faptul ca actiunile BCR si-au marit spectaculos valoarea la cativa ani după ce BERD şi IFC au devenit actionari. Tăriceanu a lasat sa se inteleaga ca decizia finala va fi luata după etapa urmatoare, cea a ofertelor angajante. El a mai precizat ca nu se pune problema renuntarii la privatizare, ci doar a amanarii ei. Potrivit documentului de solicitare de oferte pentru privatizare transmis investitorilor interesati, Ministerul Finantelor – ca reprezentant al statului în calitate de actionar unic al CEC – isi rezerva dreptul de a opri procesul oricand considera de cuviinta.
Ce înseamnă să fii român (Cotidianul)
Tot nu intelegem de ce altii trebuie sa ne scrie istoria. dacă l-am citi pe Tom Gallagher cu recenta ‘Balcanii în noul mileniu’, am vedea ca am trecut pe linga istorie fara ca ea sa lase prea multe urme asupra noastra.
Vorbim despre români, despre polonezi, dar şi despre UE. Mai are valoare naţiunea?
O vreme, nationalismul era privit ca un leu care trebuie strunit, tinut într-o cusca. Dar cum vremea aceea a trecut, putem accepta un nationalism sanatos, care asigura o identitate, ceea ce inseamna o viziune colectiva, o solidaritate. Oamenii au nevoie de o cultura proprie – bazata, sa zicem, pe muzica Madonnei, sau pe caracteristici nationale. UE a mers prea departe cu minimalizarea importantei statului national. UE trebuie sa fie mai toleranta. România? România trebuie sa redescopere un patriotism sanatos, nu sa se piarda, spunind ‘da, da, da’, în marea europeana. Trebuie sa adopte, bineinteles, o identitate europeana. România şi Serbia au fost victime ale nationalismului impus de un cerc mic de lideri, nu nascut natural de simtirea societatii.
Autor : Alic MÎRZA, Amos News
Pe 21 august 1988, un camion plin cu 63 de persoane, printre care și copii,…
Descoperă cum inteligența artificială transformă tehnologia și contribuie la dezvoltarea diverselor industrii, inclusiv cazinourile online.
La data de 15 august, intreaga crestinatate pomeneste Adormirea Maicii Domnului.
Credincioșii din toată lumea prăznuiesc pe 6 august Schimbarea la față a Mântuitorului. Pentru ortodocși,…
Unul dintre cele mai așteptate și mai îndrăgite evenimente sportive ale anului, din punct de…
La fiecare sfârșit de iunie românii așteaptă cu mare bucurie două sărbători: Sânzienele pe 24…
Acest website folosește cookies.
Comentează