Poliţiştii români au confiscat cu 452% mai multe droguri de mare risc
În lupta antidrog, Poliţia Română a reuşit creşterea cu 114% a cantităţii totale de droguri confiscate şi cu 452% pe cea a drogurilor de mare risc, se arată în raportul de activitate pe 2005 al IGPR.
Cele mai reprezentative capturi s-au înregistrat în luna septembrie la Arad, respectiv 250 kg. heroină, aceasta fiind considerată de INTERPOL cea mai importantă captură din Europa în anul 2005, precum şi 101.4 kg. de cocaină în Portul Constanţa.
Totodată, au fost confiscate 42.471 comprimate ecstasy, reprezentând o creştere cu 33.012 comprimate faţă de anul 2004, precum şi 2.493,26 kg şi 636,68 l precursori ce puteau fi folosiţi la producerea ilicită de stupefiante.
Rezultate pozitive obţinute în combaterea criminalităţii organizate:
– infracţiunile criminalităţii informatice înregistrează o creştere de 90%;
– infracţiunile de spălare de bani în sfera crimei organizate înregistrează o amplificare cu 43,48% a persoanelor învinuite/inculpate;
– traficul cu fiinţe umane: numărul de 2077 (+4,63%) fapte descoperite şi identificarea a 211 reţele ce acţionau pe rutele de tranzit şi ţările de destinaţie din spaţiul european;
– în infracţiunile de fals de monedă, cărţi de credit şi cecuri de călătorie cresc cu 22% a constatările şi cu 47% a persoanele învinuite/inculpate.
Raportul anual elaborat de Departamentului de Stat al S.U.A. apreciază că „România nu reprezintă o ameninţare majoră din punct de vedere al producţiei şi distribuţiei de stupefiante, datorită consolidării legislaţiei interne privind controlul drogurilor şi precursorilor cât şi a structurilor administrative şi de coordonare”.
Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea criminalităţii economico financiare, în colaborare cu alte instituţii de aplicare a legii au contribuit la creşterea încasărilor de taxe vamale cu 11%, faţă de anul trecut (conf. A.N.V.). şi cu 20% a volumului taxelor colectate de la agenţii economici (conf. A.N.A.F.).
Conceptul de acţiune „cumul de competenţe în echipe mixte”, procurori – poliţişti – inspectori din cadrul Gărzii Financiare, A.N.V., O.R.D.A., O.S.I.M. etc., a constituit principala modalitate de concentrare a forţelor instituţionale în vederea prevenirii şi combaterii eficiente a criminalităţii economico-financiare.
S-a acţionat în sensul intensificării şi extinderii activităţilor de cercetare a faptelor cu urmări deosebite, prin prisma cuantumului prejudiciului cauzat şi a persoanelor implicate, fiind administrate acte premergătoare în 1.272 dosare complexe de natură economico-financiară (+21,72%), din care s-au soluţionat 864, cu un prejudiciu de 21.794.173 milioane lei (+146,5%), echivalentul a 605 milioane euro.
Combaterea fraudelor vamale, a importurilor de produse subevaluate a constituit un obiectiv prioritar fiind iniţiate acţiuni în cooperare cu organele de control ale Ministerului Finanţelor privind importul de flori, fructe, ţigări, legume, autoturisme, produse subevaluate din Asia şi valorificarea de mărfuri în regim duty-free.
Sursa: Amos News
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Comentează