În topul legumelor-vedetă, morcovul ocupă locul patru, după cartofi, varză şi rosii. Acest clasament a fost alcătuit de specialiştii americani, în funcţie de consumul pe glob.
Deşi ocupă acest loc patru, morcovul este apreciat, în diverse terapii, ca o valoroasă sursă de minerale şi vitamine.
Renumitele lui proprietăţi de remineralizant, antianemic, tonic al imunităţii, depurativ, antidiareic, morcovul este recomandat de nutriţionişti în combaterea tulburărilor de creştere la copii, a enterocolitelor, a constipaţiei, a tulburărilor degenerative, astmului sau insuficienţei hepatobiliare.
Alte concluzii recente ale cercetătorilor americani pledează pentru efectul acestei legume în prevenirea cancerului pulmonar în cazul fumătorilor împătimiţi. Efectul benefic se datorează conţinutului de vitamină A şi betacaroten.
Adevarul
Update in vineri, 22-06-07 11:08
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Vezi comentarii
Urasc morcovul.Mai bine mananc in locul lui o ceapa sau o legatura de usturoi(i love it!).parerea mea