În topul legumelor-vedetă, morcovul ocupă locul patru, după cartofi, varză şi rosii. Acest clasament a fost alcătuit de specialiştii americani, în funcţie de consumul pe glob.
Deşi ocupă acest loc patru, morcovul este apreciat, în diverse terapii, ca o valoroasă sursă de minerale şi vitamine.
Renumitele lui proprietăţi de remineralizant, antianemic, tonic al imunităţii, depurativ, antidiareic, morcovul este recomandat de nutriţionişti în combaterea tulburărilor de creştere la copii, a enterocolitelor, a constipaţiei, a tulburărilor degenerative, astmului sau insuficienţei hepatobiliare.
Alte concluzii recente ale cercetătorilor americani pledează pentru efectul acestei legume în prevenirea cancerului pulmonar în cazul fumătorilor împătimiţi. Efectul benefic se datorează conţinutului de vitamină A şi betacaroten.
Adevarul
Update in vineri, 22-06-07 11:08
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…
Având în vedere că Brașovul e la o aruncătură de băț, mulți băcăuani aleg să…
Pe 21 august 1988, un camion plin cu 63 de persoane, printre care și copii,…
Descoperă cum inteligența artificială transformă tehnologia și contribuie la dezvoltarea diverselor industrii, inclusiv cazinourile online.
La data de 15 august, intreaga crestinatate pomeneste Adormirea Maicii Domnului.
Acest website folosește cookies.
Vezi comentarii
Urasc morcovul.Mai bine mananc in locul lui o ceapa sau o legatura de usturoi(i love it!).parerea mea