Categorii: Social

Cum să îți menții pielea fină și sănătoasă pe timpul iernii [P]

O piele fină cu un aspect sănătos este visul oricărei femei, dar de multe ori, din cauza factorilor genetici sau externi, pielea are de suferit. Acneea, negii, eczemele sau pielea uscată sunt cele mai frecvente afecțiuni raportate la medicul dermatolog. Multe probleme apar pe timpul iernii, temperaturile scăzute și hainele groase care nu îi lasă posibilitatea să respire având consecințe negative asupra celui mai mare organ al omului. Există diferite moduri prin care vă puteți proteja pielea: un produs de înfrumusețare natural, exfolierea frecventă, un săpun bogat în uleiuri, cremele hidratante sunt doar câteva opțiuni la îndemâna oricărei doamne sau domnișoare. 
 
Noțiuni generale despre piele 

Pielea este un organ sensibil, unul din rolurile sale esențiale fiind acela de a apăra organismul de pătrunderea agenților patogeni. De asemenea, mai are următoarele funcții: imunologică, de camuflaj, de organ de simț și ajută inclusiv la menținerea unei temperaturi constante a corpului (de exemplu, la o temperatură scăzută reduce pierderea căldurii) s.a.m.d. Alcătuită din epiderm, derm și hipoderm, suprafața pielii  prezintă orificii, cute și proeminențe. Pentru a o menține sănătoasă, produsele folosite trebuie să pătrundă toate aceste straturi de piele
 
Afecțiuni apărute în anotimpul rece 

Bolile de piele sunt multiple, iar unele dintre ele apar sau chiar exacerbează în timpul iernii. Dermatita atopică este o afecțiune cutanată inflamatorie care are o evoluție cronică, cel mai supărător simptom fiind pruritul. 
Psoriazisul este o boală de piele caracterizată prin descuamări abundente, localizate în diverse regiuni ale corpului. 
Dermatita seboreică este o formă de inflamare cronică la nivelul pielii. Nefiind contagioasă, afecțiunea se manifestă prin scuame cu aspect albicios, uleios sau uscat.  
Rozaceea se manifestă prin episoade de piele înroșită, uneori cu umflături, la nivelul feței. 

Cum îți poți proteja pielea pe timp de iarnă 

Pentru a vă proteja pielea, primul pas este să vă feriți de expunerea îndelungată la temperaturi scăzute. Apoi, trebuie să acționați în funcție de zona care prezintă probleme. Astfel, pentru călcâie crăpate și dureroase, o afecțiune frecventă pentru anotimpul rece, puteți folosi o cremă intens hidratantă pe care să o lăsați să acționeze pe tot parcursul nopții. De asemenea, este esențial ca șosetele purtate să fie din bumbac, nu din materiale sintetice. Mâinile uscate din cauza temperaturilor scăzute și a spălatului frecvent pot fi hidratate tot cu o cremă specială. Aveți grijă să vă exfoliați bine pielea înainte de a folosi un lapte de corp care să îi ofere finețe și un aspect sănătos. Cumpărați săpunuri bogate în uleiuri. Crăparea buzelor apare pe timpul iernii la majoritatea oamenilor și poate fi evitată foarte ușor cu ajutorul unui balsam de buze care nu trebuie să lipsească din trusa de frumusețe. Este posibil să aveți nevoie inclusiv de un  șampon nou pentru că odată cu temperaturile scăzute pielea scalpului devine sensibilă și apare mătreața. Farmacistul vă poate oferi informații prețioase despre produsele de care aveți nevoie. Din păcate, pot surveni probleme mai serioase care au nevoie de atenție sporită, precum eczeme, acnee sau prurit constant, vizita la medic devenind astfel iminentă. Dermatologul vă poate prescrie cele mai bune produse cosmetice sau din aria farmaceutică.

Contributori - Alte surse

Comentează
Share
Publicat de
Contributori - Alte surse

Recent Posts

Explorează natura din jurul Bacăului: Trasee montane și echipamente de hiking esențiale

Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…

vineri, 22-11-24

Jocuri de noroc ciudate care au prins la public

Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…

miercuri, 20-11-24

Competiția Sportivă CUPA TRIUMF și-a depășit recordurile la Ediția a XIV-a

Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…

joi, 07-11-24

Zborurile internaționale din Bacău: descoperă cele mai căutate destinații

Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…

marți, 15-10-24

Testări medicale gratuite în Berești-Tazlău pentru depistarea bolilor oncologice

Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…

joi, 10-10-24

Performanțe remarcabile pentru C.S.M. Moinești la Campionatul Național de Powerlifting 2024

Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…

joi, 26-09-24

Acest website folosește cookies.