Dacă stai la curte și vrei să alimentezi gospodăria sau să irigi ai nevoie de un hidrofor sau de o pompă pentru apă ca să crești presiunea apei. Deși ambele fac același lucru, există și câteva diferențe între ele, dar să le luam pe rând.
Ce este de fapt și la ce se folosește un hidrofor?
Principalele componente ale unui hidrofor sunt pompa de apă și vasul de expansiune și este extrem de util în momentul în care constați că trebuie să crești presiunea și debitul apei pe care o folosești, indiferent dacă este vorba despre casă sau despre irigații (pentru grădină). Hidroforul poate fi utilizat atât pentru uz casnic, atunci când vorbim despre pomparea apei din fântâna din curte, dar si pentru clădiri publice (spitale, școli, etc) sau zone rezidențiale pentru pomparea apei din rezervoare sau de la rețeaua de apă publică.
Unde se montează: într-un cămin/spațiu de vizitare, în apropierea sursei de apă, dar neapărat izolat de aceasta ca să nu se infiltreze umezeală, care poate coroda pompa sau vasul hidroforului.
Printre cele mai importante caracteristici ale unui hidrofor se numără: debitul maxim de apă, presiunea maximă, înălțimea de refulare, adâncimea maximă de aspirare, volumul rezervorului/vasului de expansiune. Un alt aspect important pe care e bine să îl ai în vedere atunci când achiziționezi un hidrofor este materialul din care este construită pompa pe care o are în setul de livrare, aceasta poate fi din: plastic, fontă, oțel sau inox. Bineînțeles că dacă pompa și vasul de expansiune sunt din materiale care nu corodează se pot monta și dacă nu sunt izolate de umezeală. Pentru a extinde perioada de funcționare a unui hidrofor este important ca la un anumit interval de timp să fie verificată/ajustată presiunea aerului din vasul de expansiune.
Există două tipuri de hidrofoare:
• de mică adâncime, acestea pot trage apa de la adâncime de până la 8-9 metri;
• de mare adâncime, acestea pot fi trage apa și de la o adâncime de 30 metri.
Care este diferența dintre un hidrofor și o pompă de apă obișnuită?
Hidroforul este ideal pentru alimentarea cu apă a gospodăriei deoarece consumă mai puțin curent datorită vasului de expansiune care înmagazinează apa, ceea ce înseamnă că dacă în rezervor se află deja apă nu consumă curent electric, indiferent de câte ori dai drumul la robinet.
Hidroforul, spre deosebire de pompa de apă care consumă curent de fiecare dată când este pornită (și care are oricum un număr limitat de porniri recomandat de producător), consumă curent electric doar pentru a umple vasul de expansiune/rezervorul.
Există două tipuri de pompe:
• de suprafață (doar pentru apă curate) și pot fi folosite pentru alimentarea cu apă a gospodăriei, irigații, golirea bazinelor cu apă sau transportul apei pe suprafețe mai mari;
• de adâncime (pot fi și pentru apă curată și pentru apă murdară) și se folosesc în special pentru sisteme de irigații automate.
Pentru alimentarea cu apă a unei gospodării este necesar un hidrofor, dar pentru sisteme complexe de irigații pe distanțe mari este indicată o pompă submersibilă.
Update in joi, 09-12-21 11:49
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm impresionant, iar gadgeturile inteligente devin tot mai prezente în…
Acest website folosește cookies.
Comentează