Categorii: Actualitate

Atenție la casele de schimb valutar!

Patru băcăuani care au vrut sa schimbe 1.950 de euro la o casa de schimb valutar din strada Nicolae Bălcescu s-au trezit cu mult mai putini bani în mână. Asta deoarece, dupa ce au semnat formularul de angajament, cerut de lege, oamenii au pus banii pe tejghea si au așteptat sa primească suma în lei. In loc de aproximativ 7.150 de lei, au primit cu 1.200 de lei mai putini.

„I-am spus vânzatoarei ca mi-a dat mai putin, iar ea mi-a raspuns ca sunt chioara, nu am vazut la intrare ca se percepe un comision de 16 la suta? Eu nu am vazut panoul acela, ca era dupa usa. Mi-a spus ca am semnat acea hârtie si deci ei nu au nicio vina si ca banii nu ii mai vad inapoi”, ne-au declarat pagubitii.

Reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) sustin ca au primit mai multe astfel de reclamatii, dar pagubitii nu pot fi ajutati.

„Oricum nu le-am fi putut ajuta, cel mult le-am fi indrumat catre instanta, dar nici acolo n-ar fi avut sanse. Au venit multe persoane sa reclame asa ceva, toate insa semnasera acel formular in care se mentioneaza si comisionul practicat si suma ce rezulta din tranzactie.

Odata ce ai semnat, nu mai ai ce face. Firma in cauza percepe zero la suta comision la vânzare valuta si 16 procente pentru cumparare, ambele fiind afisate.

Problema e ca lumea nu-i atenta si se pacaleste. Am tot mediatizat aceste aspecte, degeaba insa”, a declarat Mirel Miclaus, seful OJPC Bacau.

Update in joi, 30-07-20 17:25

Contributori - Alte surse

Comentează

Vezi comentarii

  • eu am fost atenta si nu am semnat pentru o suma mare dar am schimbat "din politete" o suma derizorie..Cert e ca mi s-a luat un procent de 25%!!!!!!

  • Si nu va bazati prea mult pe OPC Bacau sunt ori timorati ori mana in mana cu ,,ei'', in cazuri absolut aberante si unde alte OPC-uri (din alte orase) mi-au dat dreptate, cei locali au ridicat neputinciosi din umeri....

  • eu sunt casiera la o astfel de casa de schimb intr-un alt oras din tara!!!si asta este dragii mei!!!daca nu cititi ce semnati si daca nu purtati grija banilor vostrii, asta este...doar nu o sa o fac eu in locul vostru!voi suteti de vina ca nu va uitati si ca va zgarciti la o o suta-doua de lei!!!pt ca sa fim seriosi...sunt atatea case in fiecare oras iar voi nimeriti tocmai la cele cu comision...de ce?pt ca a cursul un pic mai mare!!!!in locul vostru mi-ar fi rusine sa fac atata tambalau cu chestia asta.adica dupa ce ca sunt prost si ma tepuiesc singur mai si strig in gura mare sa ma stie toti!!iar acum o dedicaie pt toti cei care s-au tepuit:fara numar,, fara numar pt doamna cu 17000 de euro care si-a rupt margelele de la gat si pt doamna cu 20000 care sa tavalit prin centrul craiovei de a maturat trotuarele, sa traiasca si ii mai asteptam pe la noi cu sume si mai mari!!!!:))))

  • amuzant totusi
    eu am patit asa acum 2 ani(ati vazut bine=2 ani )si se pare ca in acelasi loc dupa poza
    Chiar nu pot fi obligati sa anunte clientii inainte de incheierea tranzactiei -si nu e greu cred-sa puna acel afis cu 16% la vedere ?
    este un adevarat furt la lumina zilei.
    celelalte case de schimb valutar de ce au in strada anuntul respectiv? pentru ca e 0%
    si stimata dna/dra dana cred ca ar trebui sa iti fie "putina" rusine de comentariul dumitale -nu-i prea pertinent.

  • imi cer scuze ;se pare ca am gresit locatia casei de schimb care m-a "ars"
    nu locuiesc in oras ,vin doar in vizita si am confundat hotelul "Decebal" din poza cu "moldova"; acea casa de schimb e vis-a-vis de hotelul "moldova"
    scuze

  • Aveti mare grija la firma Saralex din Bacau! Cei mai mari BORFASI!

    Dar cascati ochii si in rest, ca lupul isi schimba parul....

    Ei cred la fel ca si ,,dana'' de la casa de schimb(mentalitati de parveniti ) ca daca au gasit o smecherie momentana ca sa pacaleasca oamenii,se vor imbogati....se inseala ,banii nemunciti care ii iau din neatentia oamenilor,ii vor da pe coliva celor dragi...pacat...

    Vine o zi cand vom da toti socoteala pt, ce am facut ...dar va fi prea tarziu..

  • adevarul ca am deschis odata un cont la o banca pe undeva prin europa asta...am semnat in vre-o 7 locuri niste documente care in linistea casei mi-au luat vreo 3 ore sa le citesc (scris f mic, si f multe clauze si indatoriri)si dupa 3 ore tot nu am inteles mare lucru (limbaj de-a lor bancar intortocheat). Cititi oameni buni, odata semnat ceva doar cu hotarare judecatoreasca cum ca esti in incapacitate psihica mai poti retracta cele semnata. Atentie sporita la talharii de centru.

Share
Publicat de
Contributori - Alte surse
Taguri: valuta

Recent Posts

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Dezlegari de post în condiţiile vieţii de azi

Dezlegările din timpul postului sunt date credincioșilor de catre preotul duhovnic, adică preotul la care…

joi, 04-04-24

Ghidul suprem pentru scaune cu rotile manuale

A învăța cum să folosești un scaun cu rotile manual în mod eficient te va…

joi, 04-04-24

Acest website folosește cookies.